Loading...

Your Lie in April (aka. Shigatsu wa Kimi no Uso) (2014)

by Adrian Solomon, ianuarie 31, 2019

Recomandare – esențial!

Gen: Slice of Life, Comedie, Dramă
Studio: A-1 Pictures
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 22
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.72

Despre: Kousei Arima, un fost copil minune al pianului, trăiește în completă izolare față de pasiunea care l-a făcut remarcat de toată lumea, datorită unei traume suferite în trecut. La doi ani de la decesul mamei sale, el a ajuns un introvertit incapabil să audă notele muzicale, singura sa consolare fiind relația strânsă cu prietenii săi din copilărie, asta până când o întâlnește pe exuberanta Kaori, care îl forțează pe Kousei să se schimbe complet.

Rant: Nu o să mă lungesc prea mult cu vorbăria. Serialul este pur și simplu unul dintre cele mai bune animeuri de acest gen (slice of life) pe care am avut ocazia să îl văd în ultimii ani. Cred că ar fi putut miza doar pe dramă, fără deturnările comice, dar am fi terminat probabil vizionarea în completă depresie. Personajele și situațiile prezentate sunt atât de relatable, încât drama prin care trec ele este cu atât mai sfâșietoare. Cu toate că începutul prevestește o comedie romantică pe stil Love Hina sau oricare alte titluri moderne similare o mai fi existând, pe parcurs îți dai seama că lucrurile nu stau chiar așa pe cum crezi, prima impresie fiind absolut demolată odată cu finalul seriei.

Kousei Arima ca și personaj nu ai zice că e foarte diferit de Rei Kiryama din March Comes in Like a Lion. Ambii sunt genii în domeniile lor, ambii au trecut și trec prin drame personale puternice și ambii au în spatele lor un adevărat stâlp de rezistență, Kousei sub forma celor doi prieteni foarte buni, și mai apoi a mentorului lui, dar poate mai mult decât atât un sprijin imens în persoana lui Kaori, pe când Rei mizează pe familia Kawamoto și pe diverșii prieteni pe care și face în sala shogi. Doar că trauma prin care a trecut Kousei, și rezultatele ei, anume inabilitatea acestuia de a auzi notele pianului, îl fac pe acesta să se diferențieze de Rei, iar povestea lui să fie una de reabilitare și reconectare cu o pasiune dormantă. Kaori în schimb este personajul care strălucește cel mai tare, o persoană care trăiește viața la viteză maximă, trezindu-i lui Kousei și celorlalți din jur, cele mai ascunse simțiri, transformându-i pe toți cu care intră în contact.

Vizual, seria arată foarte bine iar dacă March ne-a făcut interesați de lumea shogi-ului, iată că April, cu toate că nu există nici o legătură între ele, ne face pasionați de lumea pianului și a muzicii clasice în general. Mă bucur că există asemenea serii care arată celor tineri plăcerile unor astfel de pasiuni, deloc mainstream. Fiind pe Netflix, accesul la această serie ar trebui să fie destul de facil, dar și musai, așa că spor la vizionat și să vă faceți un stoc generos de batiste, probabil o să aveți nevoie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.