Loading...

Welcome to the N.H.K. (aka NHK ni Youkoso!) (2006)

by Adrian Solomon, februarie 13, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dramă, Psihologic, Slice-of-life
Studio: Gonzo
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 24
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.31

Despre: Povestea este centrată în jurul unui grup de tineri ce locuiesc în zona Tokyo și împrejurimile sale și îl are în centru pe Tatsuhiro Satō, un individ care a renunțat la facultate și a devenit hikikomori (un neadaptat social). El descoperă că vecinul său este un fost coleg de școală, actualmente student, un otaku destul de introvertit. Sato este convins că tot ghinionul său în viață îi este înscenat de o mega conspirație condusă de rețeaua de televiziune națională NHK, care își dorește manipularea tinerilor și transformarea acestora în legume sociale. Viața lui Sato este dată peste cap odată ce o întâlnește pe Misaki Nakahara, o tânără care știe cam prea multe detalii despre el, și care îi propune semnarea unui contract, prin care ea se angajează să îl vindece de aceste porniri anti-sociale. Să fie pe bune, sau este și ea un agent al rețelei NHK?

Rant: De departe unul dintre animeurile mele preferate all-time, este și unul dintre puținele pe care aș putea să le revăd în întregime de mai multe ori (lucru care pentru mine se întâmplă destul de rar). Soundtrackul excelent îl ascult și acuma, după mai bine de 10 ani. Poate să fie faptul că mă regăsesc oarecum în unele situații trăite de personajul principal (la un moment dat eram cât pe ce să intru și eu într-o piramidă Ponzi fără să îmi dau seama), sau faptul că pe cât este de suprarealist și comic pe atât de puternic te lovește drama personajelor de fiecare dată.

Serialul pune pe tapet diverse probleme cu care se confruntă tinerii japonezi, insistând în special pe fenomenul numit hikikomori – indivizi retrași dpdv social, dar arătându-ne și alte deviații precum otaku, loliconi sau tendințe suicidare. Personajele și situațiile sunt și ele destul de reale comedia fiind deseori, așa cum am mai menționat, contrabalansată de momente destul de puternice și triste.

Pentru mine această serie va rămâne mereu un studiu pertinent asupra singurătății și a efectelor care ar putea să le aibă asupra oamenilor de rând. Recomand cu mare căldură, considerând acest serial drept unui musai de vizionat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.