Loading...
6.9 pe scara Richter (2016)

6.9 pe scara Richter (2016)

by Adrian Solomon, ianuarie 23, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Nae Caranfil
Distribuție: Laurentiu Bãnescu, Maria Obretin, Teodor Corban

Durată: 1 h. 57 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Actorul Tony și nevasta sa se mută în apartament nou exact în ziua în care un cutremur lovește Bucureștiul. Tony e un pic cam speriat de cutremure iar faptul că nevasta a cumpărat apartamentul nou în clădire cu bulină roșie nu îi cade prea bine. El trebuie să se concentreze pentru debutul unei piese noi, o comedie muzicală. Dar din senin, apare Edi, care se recomandă a fi tatăl lui Tony, un fost pilot care își abandonase familia cu foarte mulți ani în urmă. Tony se vede prins între nevasta paranoică și depresivă, tatăl manipulator și foarte dubios, și prietena acestuia, studenta la psihologie Bambi, în timp ce Bucureștiul se pregătește pentru un cutremur pe scară mare.

Rant: Recunosc din capul locului, nu sunt un fan înfocat al producțiilor românești. Mare îmi fu surpriza să văd un film fără ca actorii să își zică de mama de sfinți și de alte celea, fără să văd nuditate gratuită de dragul de a arăta țâțe pe ecran. Avem de a face cu o comedie destul de cuminte, inteligentă, cum demult nu mi-a mai fost dat să văd. Nae Caranfil știe ce face și se reîntoarce la ce se pricepe, studiu de caracter, trecându-și personajul principal prin toate stările posibile în drumul acestuia către iad. Care iad poate lua orice formă, fie a nevestii interpretate foarte bine de Maria Obretin, cu un puternic registru emoțional la dispoziție, fie de tatăl său, un Teodor Corban de zile mari. Și să nu uit de actorul principal, necunoscutul pentru mine Laurențiu Bănescu, care își face rolul așa de bine încât la final sufeream odată cu acesta.

Filmul servește poante peste poante, de la poante perverse până la poante memorabile, care cu siguranță o să fie citate în anii ce vin. Nu știu dacă să îl pun peste Filantropica, printre ultimele filme bune românești văzute de mine acum mulți, mulți ani, dar este pe aproape.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.