Loading...

Moonfall (2022)

by Adrian Solomon, februarie 4, 2022

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: S.F., Disaster movie
Regie: Roland Emmerich
Distribuție: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Donald Sutherland
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 5.2

Despre: În timpul unei misiuni spațiale, o anomalie duce la eșecul misiunii și la pierderea de vieți omenești. Astronautul Brian Harper este găsit vinovat și viața sa se năruie. Peste 20 de ani, anomalia își face resimțită prezența, lucru ce duce la schimbarea orbitei Lunii și apropierii acesteia periculos de aproape de suprafața Pământului. Brian și echipajul său pestriț sunt singura șansă pe care o mai are Pământul de supraviețuire.

Rant: Am ieșit de la acest film mai prost decât am intrat și asta cred că zice totul despre noua producție semnată Ronald Emmerich (mai bine zis, noua modalitate a acestuia de a prezenta o posibilă distrugere a Pământului). Lăsați la intrarea în sala de cinema orice așteptare de logică și coerență, filmul nu are așa ceva, fiind în schimb o călătorie entertaining în inima nebuniei unui regizor obsedat de subiectul distrugerii în masă.

Există câteva eforturi solitare de interpretare, în special de la Patrick Wilson și MVP-ul filmului, John Bradley (Sam din Game of Thrones), restul telefonându-și rolurile în cea mai seacă manieră posibilă. Există și o multitudine din clișeele specifice lui Emmerich sau în general, a acestor așa numite disaster-movies. Discursuri patriotice, coincidențe majore, techno-babble care servește doar pentru a propulsa premisa înainte, concentrarea pe x fire narative și în special asupra unui anumit grup de supraviețuitori de care îți pasă mai deloc, adesea în detrimentul poveștii cu adevărat interesante, acestea fiind elementele pe care acest regizor le folosește în mod ostentativ în filele sale, cu toate că aici parcă dorește să își etaleze toată gama de trucuri. Unul dintre punctele pozitive ale filmului, este pasul rapid impus de poveste, nu ni clar de ce se întâmplă multe lucruri, dar mergem înainte, neputincioși în fața aceste insanități perpetue.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.