Loading...

A Certain Magical Index (aka. Toaru Majutsu no Index) (2008-2019)

by Adrian Solomon, octombrie 24, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie, Fantezie
Studio: JC Staff
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 74
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 7.42 / S2 – 7.60 / S3 – 6.77

Despre: Academy City este cel mai avansat oraș din punct de vedere tehnologic, acesta fiind gazdă celor mai luminate minți din domeniul științei, dar găzduind în același timp și mulți tineri esperi, care manifestă abilități paranormale. Printre ei se află și Touma Kamijou, un adolescent sortit ghinionului etern, pentru că brațul său drept este gazda puterii Image Breaker, o abilitate capabilă să anuleze oricare altă abilitate specială. Pe balconul lui Touma aterizează o măicuță înfometată, numită Index, o bibliotecă ambulantă, capabilă să memoreze peste 150.000 de volume mistice interzise, care dorește să petreacă cât mai mult timp printre oameni. Pe urmele ei se află o pereche de vrăjitori și mulți alții, lucruri suficiente pentru a-i da peste cap viața lui Touma.

Rant: Urmăresc de ceva vreme această serie dar nu am găsit niciodată timp să o termin, așa că în ultimele zile am făcut un mic asalt asupra ei pentru a-i da de cap iar acest binge m-a lăsat, nu doar obosit ci și, să zicem, neimpresionat de hype-ul existent în jurul ei. Bine, nu am văzut nici filmul (mă îndoiesc că o să schimbe cu ceva părerea mea), nici serialele spin-off de care am auzit că ar fi chiar bune (cel puțin A Certain Scientific Railgun) – probabil acestea se vor întâmpla în viitor.

Ce face interesant însă această serie este să creeze un univers nou, în care știința coexistă cu magia și sunt adeseori la cuțite. Dacă știința a adoptat o expunere vizibilă, prin creația orașului Academy City, magia a luat o rută mai ocolitoare, funcționând pe furiș în umbra bisericii (aparent cea romano-catolice?). Reprezentații celor două curente sunt Touma și Index, cărora nu le pasă de certurile dintre ideologii, atât timp cât Touma poate anula absolut orice atinge, iar Index își vede îndestulată aparenta foame fără sfârșit. Pe parcursul serialului, Touma își va crea un veritabil harem de tipe vulnerabile sau nu pe care le-a salvat și care au ajuns să îi fie îndatorate. Însă stilul arhaic de erou shounen și-a găsit în Touma un protagonist fără farmec și fără nimic remarcabil, lucru care face ca serialul să sufere enorm. În aceste condiții, personajele secundare ajung să fie mult mai interesante, în special Misaka Mikoto – protagonista lui A Certain Scientific Railgun și Accelerator, protagonistul celeilalte serii spin off, A Certain Scientific Accelerator.

Dacă în primul sezon grafica nu era nimic notabil, cu celelalte două sezoane acest lucru se schimbă, grafica devenind un punct important de vânzare a serialului. Nu știu exact ce anume va face acest serial memorabil, eu încă nu am găsit acest lucru, dar nu am fost nici în mod neplăcut impresionat de vreun element aparte așa că pentru mine întreaga vizionare a fost o experiență mediocră, drept urmare de la mine serialul primește un decent cinstit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.