Loading...
That Time I Got Reincarnated as a Slime (aka. Tensei shitara Slime Datta Ken) (2018- )

That Time I Got Reincarnated as a Slime (aka. Tensei shitara Slime Datta Ken) (2018- )

by Adrian Solomon, ianuarie 9, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Shounen, Fantasy, Isekai
Studio: 8 Bit
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 36
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList : S1 – 8.07 / S2 – 8.37

Despre: Satoru Mikami, un corporatist de 37 de ani care se bucură de viața sa monotonă, este înjunghiat în plină stradă și moare. El se trezește reîncarnat ca un slime într-o lume străină. O întâlnire cu un dragon captiv dar prietenos, îi dă oportunitatea micuțului slime să primească un nou nume, Rimuru Tempest, dar îl și pune pe acesta pe calea spre o aventură nebănuită.

Rant: Pentru fanii genului isekai/fantasy/action, That Time I Got Reincarnated as a Slime este clar un musai din varii motive cum ar fi: lumea atent construită, construcție care urmărește până și detaliile politico-economice ale unei astfel de lumi, multitudinea de personaje care o populează și nu în ultimul rând, protagoniști cu care îți e ușor să simpatizezi.

Inovația acestui serial, este că ce ar fi dacă cel mai pârlit monstru ar fi de fapt cel mai tare din parcare. Rimuru Tempest, protagonistul nostru este de fapt un adult de 37 de ani care a murit în plină stradă și s-a trezit reîncarnat drept un slime. În toate universurile fantasy, slime-ul este cel mai umil monstru, acela pe care de obicei eroul își face antrenamentul. Însă în momentul morții, Satoru a început să audă o voce stranie care îi transforma ultimele vorbe în diferite abilități, cea mai importantă fiind aceea de predator, adică capabilitatea de consuma și analiza orice. Astfel, trezindu-se singur într-o peșteră, el începe să consume tot ce îi iasă în cale, inclusiv un dragon cu care se împrietenește și care, cel mai important, îi dă un nume, acela de Rimuru Tempest. În această lume, monștrii care primesc nume sunt văzuți drept o categorie aparte, aceștia fiind în stare să evolueze spre forme superioare. Odată ieșit în lume, Rimuru va deveni centrul atenției, pentru că în foarte scurtă vreme el ajunge să aibă nu doar supuși foarte puternici și loiali, dar și pentru că orice adversar pe care îl consumă îi oferă abilități noi, acesta devenind una dintre cele mai puternice creaturi din acest tărâm fantastic.

După cum ziceam, seria face un lucru foarte bun prezentând o creatură OP în stilul Overlord, sau SAO, dar plusând la capitolul world building și arătând prin ce trebuie să treacă un regat proaspăt înființat. Am fost luat pe nepregătite de acest serial și întocmai protagonistului, l-am devorat în aproape 2 zile așa că pot să atest fie că este foarte ușor de urmărit, fie că am intrat puternic în faza de isekai.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.