Loading...
Isekai Quartet (2019- )

Isekai Quartet (2019- )

by Adrian Solomon, decembrie 6, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Studio: Studio PuYUKAI
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 24
Durată episod: 12 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: S1 – 7.44 / S2 – 7.38

Despre: Personajele din 4 lumi diferite se trezesc transportate într-o lume străină lor, unde sunt puse să meargă la școală.

Rant: Când te întrebi cu te mai poate surprinde industria anime, iasă la înaintare câte un produs de genul Isekai Quartet (care cvartet devine tot mai numeros pe măsură ce trec sezoanele). Ideea este simplă iar execuția personajelor chibi există de multă vreme în industria respectivă. Chibi se referă la varianta mignonă și drăgălașă a unor personaje bine-cunoscute, și este o tehnică des întâlnită în animeurile de tip shounen când vor să facă un anume gag.

În cazul de față, compania Kadokawa s-a gândit că ar fi bine să ia 4 dintre serialele isekai pe care le produc și anume Overlord, Re:Zero, KonoSuba și Youjo Senki. Pentru cine nu știe, isekai înseamnă un tip de anime în care protagonistul fie este transportat, fie moare în lumea normală și este reîncarnat într-o lume nouă, de cele mai multe ori fantasy. Și nu s-au oprit doar aici ci i-au înfățișat pe toți în versiunea lor chibi și i-au făcut pe toți elevi. Comedie apare în diferența dintre personalitățile personajelor, fiecare grup având deja propria deja propria lui sinergie. Și aici s-ar putea să apară principalul impediment în vizionarea seriei, de altfel un motiv major pentru care nu îl recomand decât fanilor seriilor respective. Da, poate fi vizionat și de către cineva care nu a avut contact cu respectivele seriale dar experiența îi va fi clar trunchiată. Pentru mine a fost undeva la mijloc deoarece văzusem doar două din cele patru seriale, iar când povestea se centra asupra personajelor din Youjo Senki, pot să zic că nu mă prea prindeam la subtilitățile și dinamica grupului. Căci este clar, o să fie o groază de multe referințe la propriile showuri dar astea fiind zise, tind totuși să cred că elementele de comedie prezente ar fi suficiente să placă și unuia neinițiat în acele seriale.

Isekai Quartet este clar întruchiparea citatului: „o idee atât de nebună încât s-ar putea să funcționeze”. Recomandat mai mult fanilor acelor seriale, el este încărcat de suficient dinamism și comedie încât să placă și fanilor casual.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.