Loading...

A Tale of Two Sisters (aka. Janghwa, Hongryeon) (2003)

by Adrian Solomon, aprilie 10, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Horror
Regie: Kim Jee-woon
Distribuție: Im Soo-jung, Moon Geun-young, Yum Jung-ah, Kim Kap-soo
Durată: 1 h. 54 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Su-mi, o tânără pacientă a unui spital de boli mintale, este eliberată și se întoarce acasă alături de tatăl, sora și mama ei vitregă. La întoarcere ea descoperă casa bântuită de fantome, fantome care provin din trecutul întunecat al familiei.

Rant: A Tale of Two Sisters reprezintă, la ora actuală, horror-ul coreean cu cele mai bune încasări din istorie, primul din acest gen care a depășit granițele țării și a ajuns să fie proiectat la nivel internațional. A fost și adaptat, după cum era de așteptat, de americani în filmul The Uninvited, film care a fost primit destul de rece de audiențele de pretutindeni. De fapt este și de așteptat ca o adaptare să nu se bucure de același succes, deoarece foarte rar acestea reușesc să surprindă esența culturii din care provine originalul, acele lucruri mărunte care dau gustul final oricărui preparat de calitate (nu știu de ce am ajuns să vorbesc despre mâncare dar v-ați prins de analogie).

Filmul ne prezintă povestea a două surori, greu încercate de soartă, dar să intru prea mult în detalii ar însemna să dau spoilere mari așa că să vă pregătiți doar pentru câteva întorsături de situație care vă vor lăsa gură cască. Dar ca de obicei, coreeni plusează ceea ce ar trebui să fie un film horror, adăugând un profund strat psihologic despre răul pe care ni-l facem nouă și altora.

Ca o informație interesantă pescuită de pe wikipedia filmului, acesta adaptează o poveste populară numită „Janghwa Hongryeon jeon” (Rose Flower and Red Lotus), personajele chiar fiind numite Su-mi și Su-yeon (adică Rose și Lotus).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.