Loading...
Brightburn (2019)

Brightburn (2019)

by Adrian Solomon, mai 18, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Horror, S.F.
Regie: David Yarovesky
Distribuție:
Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Matt Jones, Meredith Hagner
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: O capsulă spațială cu un bebeluș la bord se prăbușește în apropierea localității Brightburn. Bebelușul este găsit și înfiat de un cuplu de fermieri care aveau probleme în a concepe copii. Pe măsură ce crește, copilul descoperă că posedă super-puteri, dar în loc să devină super-eroul cunoscut de toată lumea, el devine ceva mult mai sinistru.

Rant: James Gunn, proaspăt eliberat din contractul de regizor al Guardians of the Galaxy 3 de către studiourile Disney, în baza unor declarații inflamatoare mai vechi, făcute de el în tinerețe, nu a stat prea mult pe gânduri și iată-l producând un film ce s-ar putea să fie prea bine primul dintr-un nou gen de filme, și anume super-hero horror.

Cum a făcut Gunn acest lucru? Simplu, s-a luat clasica poveste a lui Superman, cum acesta cădea în capsula sa spațială în sătucul Smallville unde era adoptat de soții Kent și creștea pentru a deveni Omul de Oțel și un simbol al luptei pentru dreptate și al speranței umanității, și s-a întors cu jocul în sus, ieșind o minunăție de thriller horror cu super-eroi, cum niciodată nu am mai văzut.

Brandon Breyer, extraterestrul nostru, crește ca un băiat aparent normal, bine integrat în societate, un elev eminent chiar, aproape genial, dar bântuit de niște voci ciudate noaptea și de lungi sesiuni de somnambulism. Accidental el descoperă că posedă super-puteri, dar pe măsură ce și le explorează, comportamentul său se schimbă din ce în ce mai alarmant pentru cei din jurul său, nesiguri ce să facă pentru a aduce lucrurile pe făgașul normal.

Băiatul ales să joace acest rol este incredibil de sinistru și pușcă la fix în postură de puștiulică dement, iar pentru a completa showul, Elizabeth Banks și David Denman (The Office) sunt foarte reali în postura de părinți depășiți de evenimente. Filmul are câteva jump-scares și câteva elemente de gore care i-ar face pe cei mai sensibili să zvâcnească (scosul cioburilor din ochi nu ar trebui să facă parte din chestiile arătate în filme). Chiar dacă pasul filmului este chiar lent pentru prima sa jumătate, tensiunea crește exponențial pe măsură ce trece timpul, finalul apoteotic fiind excelent creat, chiar dacă pe alocuri se simte lipsa unui mega-buget, efectele speciale șchiopătând pe alocuri.

Filmul merită vizionat ca primul dintr-un nou gen de filme, dar și pentru scenariul What If? propus de creatori în ceea ce privește originea lui Superman.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.