Loading...
Apostle (2018)

Apostle (2018)

by Adrian Solomon, octombrie 18, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Horror
Regie: Gareth Evans
Distribuție: Dan Stevens, Lucy Boynton, Mark Lewis Jones, Bill Milner, Kristine Froseth, Paul Higgins, Michael Sheen
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Un vagabond ajunge pe o insulă locuită de o grupare de fanatici religioși, pentru a-și găsi propria soră, ținută captivă pentru recompensă de către aceștia.

Rant: Cu toate că nu mă declar cel mai mare film al acestor thrillere horror, trebuie să recunosc că am fost interesat de film din cu totul și cu totul alte motive, mai precis, din cauza lui Gareth Evans. Vedeți voi, Gareth Evans este unul dintre acei regizori tineri care au dat deja examenul de maturitate cu niște filme incredibile și anume The Raid 1 și 2, poziționându-se deja ca un regizor promițător, de urmărit, grație tendinței de a introduce multă violență stilizată filmelor sale, nu cu scopul de satisface vreo nevoie perversă a vreunei categorii de fani cu apetență pentru scenele gore, dar pentru a aduce un plus de realism filmelor sale. Și dacă acest stil vizual explicit s-a potrivit atât de bine genului action din care făceau parte filmele sale, eram foarte curios cât de bine se va potrivi genului horror. Și exact așa cum m-am așteptat, a fost o potriveală perfectă!

Dan Stevens este un vagabond care se infiltrează pe o insulă abandonată, locuită în prezent de o grupare religioasă bizară (din acest punct de vedere, filmul reflectând foarte mult celebrul The Wicker Man). Acesta se află în căutarea surorii sale, despre care se știa că fusese văzută ultima dată în mâna acestor fanatici, care solicitau o recompensă generoasă pentru returnarea ei. Din varii motive, cerințele acestora nu au putut fi îndeplinite, iar domnul Richardson a fost ales drept soluția ideală pentru rezolvarea situației. Încă de la început îl vedem pe acesta ca o epavă de om, dependent de droguri și cu unghiile mereu murdare, paranoic și extra precaut. Acesta ajunge pe insulă doar pentru a descoperi că în sătulețul aparent liniștit, noaptea se întâmplă lucruri bizare, cetățenii acestuia fiind forțați să sacrifice sânge în fiecare noapte, pentru a mulțumi o zeitate locală. Evans se dovedește a ști cum să ne manipuleze, intensificând atmosfera  gradual, oferindu-ne treptat piese din puzzelul pe care o să îl descifrăm abia la final.

Distribuția este bună, având mulți reprezentați ai scenei actoricești britanice, în frunte cu Dan Stevens care oferă o prestație convingătoare, secondat de mereu magnificul Michael Sheen pe post de ales ceresc, care conduce turma de credincioși cu o mână destul de fermă. În alte roluri o avem pe Lucy Boynton (Sing Street, Bohemian Rhapsody), Mark Lewis Jones (care avea să continue colaborarea cu Evans și în serialul Gangs of London) și alții.

Filmul este deseori violent, sângeros, cu scene explicite care îți vor da fiori, cu toate că Evans nu mizează pe jump scares cât pe o atmosferă lugubră, un slow burn britanic, mohorât.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.