Loading...

America: The Motion Picture (2021)

by Adrian Solomon, iulie 3, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Animație, Comedie
Regie: Matt Thompson
Distribuție: Channing Tatum, Jason Mantzoukas, Olivia Munn, Bobby Moynihan, Judy Greer, Will Forte, Raoul Max Trujillo, Killer Mike, Simon Pegg, Andy Samberg
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: O reimaginare la mișto a Războiului de Independență American, unde George Washington trebuie să recupereze Declarația de Independență din mâinile trădătorului Benedict Arnold, să își salveze nevasta, să își răzbune pe cel mai bun prieten și să elibereze coloniile de prezența britanicilor.

Rant: Bine ați venit într-o realitate alternativă, coborâtă direct din mințile lui Matt Thompson (aflat la debutul său ca regizor de animații de lung metraj, el fiind specializat pe seriale – Frisky Dingo sau Archer fiind printre cele mai cunoscute ale sale), Phil Lord și Chris Miller (responsabilii pentru Into the Spider-verse și The Mitchells vs the Machines).

George Washington este un malac obsedat de bătaie, mereu pregătit să își flexeze mușchii și să taie în carne vie cu drujbele sale. Declarația de Independență este distrusă de vârcolacul Benedict Arnold, care trădează coloniile pentru a se alia cu britanicii. Aceștia sunt o putere mondială care deja au cucerit steam-punkul. Thomas Edison este o tipă capabilă să inventeze orice, Sam Adams este un frat-boy care toarnă toată ziua pe gât bere. Practic această realitate alternativă arată exact așa cum ar arăta dacă ai ruga o grupă de preșcolari să își imagineze Războiul de Independență. Nu are noimă, nu are prea mult haz și este mai mult stil decât substanță. Parcă umorul tuturor celor implicați s-a oprit cu ultimele lor producții înainte de aceasta însă avem la patriotism de ar încărca bateriile cu testosteron tuturor americanilor.

Încă îmi este neclar ce anume am vizionat și cum a putut da greș o echipă atât de interesantă formată din cei trei mai sus menționați, precum și o distribuție de voci de primă mână (să îi urăm lui Chaning Tatum un călduros bine ai revenit în lumea comediei), dar filmul acesta este cu multe trepte sub singura producție de care am putea zice că e cât de cât similară și anume bătrânul Team America.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.