Loading...
Angel Heart (1987)

Angel Heart (1987)

by Adrian Solomon, iulie 4, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Neo-Noir, Psihologic, Horror, Thriller
Regie: Alan Parker
Distribuție:
Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Detectivul particular Harry Angel. este angajat de o firmă de avocatură ce îl reprezintă pe misteriosul și sinistrul Louis Cypher, să îl caute pe veteranul de război Johnny Favourite, în ghetourile din New Orleans. Cu cât se adâncește mai mult în acest caz, cu atât mai puțin sens fac toate descoperirile lui Harry.

Rant: Chiar dacă nu l-am mai văzut de ceva vreme, Angel Heart va rămâne pentru mine un nume important în istoria filmelor noir. Când vine vorba să recomand un astfel de film, aceasta va fi cu siguranță una dintre opțiunile mele principale. Și aici nu vorbim doar de nostalgie sau de un anumit sentiment cu care poate îl asociez în retrospectivă, dar efectiv avem de a face cu un film bun. Atmosfera grea, presantă, este permanentă. Cu cât explorăm mai mult New Orleansul și misterele sale, cu atât mai mult ne adâncim în mintea tulburată a lui Harry. Misterul este la tot pasul și personajele care populează străzile lăturalnice nu sunt chiar cele mai prietenoase.

Rourke face unul din cele mai bune roluri ale sale, regizorul distribuindu-l perfect într-un rol croit parcă special pentru el. Robert de Niro de asemenea, fără un efort aparent, face un rol excepțional. Vorbim aici totuși de un De Niro în vârful carierei, când juca doar în filme bune.

Per total, filmul este o nestemată ce ar fi păcat să cadă în negura uitării, așa că dacă îl prindeți vreodată la TV sau aveți șansa să îl descărcați de pe net, nu ezitați să o faceți.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.