Loading...
The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense (1999)

by Adrian Solomon, ianuarie 6, 2019

Recomandare – esențial!

Gen: Thriller psihologic
Regie: M. Night Shyamalan
Distribuție:
Bruce Willis, Toni Collette, Olivia Williams, Haley Joel Osment
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Un copil perturbat de diverse apariții fantasmatice caută ajutorul unul psiholog pentru copii, la rându-i deranjat de multe probleme personale.

Rant: Nu o să mint, am văzut destul de mulți ani în urmă acest film, dar cred că are unul dintre cele mai puternice plot twisturi din istoria filmelor. Bănuiesc că acesta a fost stricat deja de o grămadă de referințe culturale, generalizate prin aceste meme-uri obraznice care ne invadează viața de zi cu zi. Fiind destul de vechi, probabil mulții dintre cititorii mai tineri îl cunosc doar din auzite, cu toate astea, cred că este un film pe care ar trebui fiecare să îl vadă odată în viață (poate și doar pentru acel plot twist).

Chiar dacă nu e chiar debutul lui M. Night Shyamalan, era filmul care îl lansa în stratosferă – și cât de mult a căzut de atunci, încât abia acuma după mai bine de 15 ani și câteva filme oribile, începe să dea semne că și-ar reveni.

Nu o să povestesc prea multe despre film, cu toate că trebuie să observ partitura domoală pe care o interpretează Bruce Willis, comparativ cu ce tip de filme obișnuia să facă. El face aici un rol destul de potolit. O altă surpriză extrem de plăcută era puștiulică Haley Joel Osment – care jucase nu de multă vreme în rolul de mini Forrest Gump, din filmul cu același nume, un copil extrem de talentat care dădea senzația că urma să fie un nume sonor în Hollywood.

Filmul are și câteva elemente care m-au bântuit și până în ziua de azi (câteva mici sperieturi), cu toate că nu aș zice că e neapărat un film horror, acesta înclinând mai mult pe latura psihologică a groazei. Per total, un film esențial, cu unul dintre cele mai bune plot twisturi din cinematografia modernă, care se pretează la cel puțin două vizionări.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.