Loading...

Arcane (2021- )

by Adrian Solomon, noiembrie 10, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Fantezie, Acțiune, Dramă
Distribuție: Hailee Steinfeld, Ella Purnell, Kevin Alejandro, Katie Leung, Jason Spisak, Toks Olagundoye, JB Blanc, Harry Lloyd, Mia Sinclair Jenness
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 9
Durată episod: 40 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 9.1

Despre: Arcane prezintă povestea a două surori pe care soarta le-a împins în direcții diferite, precum și povestea a două orașe învecinate, utopicul și impunătorul Piltover și întunecatul și coruptul Zaun, și a diverselor personaje care le populează.

Rant: Trebuie să recunosc că weekendul trecut am vibrat cu anticipație la lansarea mult-așteptatului serial animat Arcane, serial pe care nu doar eu ci și o comunitate de câteva milioane de fani l-au așteptat cu sufletul la gură. Și ce e marea scofală cu acest serial și de ce a fost atât de anticipat? Pe scurt, Arcane prezintă povestea unor personaje îndrăgite din jocul fenomen League of Legends, unul care se bucură de o comunitate imensă de fani.

Pe larg însă, povestea stă în felul următor: în 2003, Blizzard lansa a treia parte din popularul lor joc de strategie, Warcraft. Printre altele, jocul oferea fanilor oportunitatea să își creeze propriile hărți, iar în foarte scurtă vreme, una dintre ele a devenit extrem de populară, și anume Defense of the Ancients, sau mai pe scurt, DotA. DotA a însemnat și apariția genului MOBA, un gen care a câștigat repede popularitate și care încă mai dăinuiește. Când compania Riot Games a luat ființă, primul angajat a fost unul dintre membrii fondatori ai DotA, care i-a ajutat să pună bazele a ceea ce urma să devină League of Legends, un joc multiplayer gratuit, care a reușit să atragă peste o sută de milioane de jucători din toată lumea. În anii ce au urmat, Riot Games a crescut de la o companie mică la un adevărat gigant al industriei de jocuri. Un lucru pe care fanii îl apreciau și îl chiar așteptau, erau clipurile animate produse de aceștia, majoritatea de o calitate desăvârșită. Prin Pentakill și K-DA, două trupe muzicale, prima de rock a doua de K-Pop, Riot a arătat lumii că știe ce dorește lumea și că au modalitățile să și ofere acele lucruri. Iar cum lumea nu putea să uite de videoclipurile extraordinare produse de-a lungul timpului, fie pentru promovarea jocului sau a diferitelor personaje noi introduse în joc, încet, încet fanii au început să spere și la un serial animat, dorință care s-a cristalizat prin Arcane, în colaborare cu studioul francez de animație, Fortiche. Iar după succesul fulminant al serialului (din care, până la ora scrierii acestui articol, au apărut doar primele trei episoade, cu restul de șase episoade urmând să apară în 13 și 20 noiembrie) deja încep să circule zvonuri că Riot pregătește și alte seriale și probabil își vor încerca mâna și cu un film live-action.

În Arcane, suntem martori la povestea a două surori rămase orfane după ce părinții lor au fost uciși în urma unei revolte. Vi și Powder cresc pe străzile întunecate ale coruptului oraș Zaun, în grija lui Vander, leaderul din umbră al acestui loc. Participând la un jaf într-unul din cartierele bogate ale orașului vecin Piltover, surorile dau de bucluc atunci când reușesc să detoneze un dispozitiv care distruge clădirea pe care o jefuiau, iar mai târziu, grație ghinionului teribil a lui Powder, reușesc să piardă și prada. Revenite în Zaun cu mâna goală, ele află că pe capul lor s-a pus o recompensă uriașă iar autoritățile din Piltover nu se vor opri din a răscoli toate cotloanele orașului până cei responsabili nu vor fi prinși. De toată degringolada profită Silco, un abil afacerist cu degete în multe dintre afacerile locale, inclusiv cele care se ocupă de experimente ilegale. O victimă colaterală a acestor incidente este cercetătorul Jayce, cel de la care fetele au furat și căruia i-au distrus casa, întrucât obiectul cercetărilor sale era tabu pentru oamenii de știință din Piltover, și anume tentativa de reproducere a magiei prin știință. Poveștile tuturor se vor intersecta în cele mai bizare moduri făcând ca viitorul lor să fie unul extrem neclar.

Printre numele pe care fanii jocului le vor recunoaște se află Vi, Powder care va crește sub numele de Jinx, Jayce, Heimerdinger, Singed și Caytlin, dar avem parte de multe easter eggs și referințe pe care aceștia le vor degusta. Dar asta nu înseamnă că de această serie se vor bucura doar cei care au avut contact cu jocul. Animația superbă care combină 2d cu 3d într-o manieră inedită cu rezultate spectaculoase, muzica de calitate cu care deja Riot ne-a obișnuit, și nu în ultimul rând povestea atent structurată, fac din acest serial o recomandare musai pentru orice fan al genului fantasy și nu numai.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.