Loading...

Army of Thieves (2021)

by Adrian Solomon, noiembrie 2, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Heist, Comedie
Regie: Matthias Schweighöfer
Distribuție: Matthias Schweighöfer, Nathalie Emmanuel, Ruby O. Fee, Stuart Martin, Guz Khan, Jonathan Cohen
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: O echipă internațională de hoți îl recutează pe anonimul Sebastian Schlencht-Wöhnert, un angajat plictisit al unei bănci care are ca pasiune spartul de seifuri și istoria lor, și profită de izbucnirea unei pandemii zombie în America, pentru a sparge trei seifuri legendare aflate în trei țări europene, pe urmele lor aflându-se un agent ostil al Interpolului și echipa sa.

Rant: Army of Thieves servește ca un soi de prequel stand-alone la filmul Army of the Dead, apărut acum mai bine de un an pe Netflix. Și dacă ultimul prezenta invazia nemorților umblăreți din Vegas, cu subsecventa tentativă de jaf/operațiune de salvare, în filmul nostru, accentul cade strict pe partea de heist, cu mici ecouri despre evenimentele din Vegas, în general frânturi de reportaje și coșmaruri prevestitoare. Protagonistul este simpaticul Ludwig Dieter, iar Army of Thieves ne spune practic cum și-a început acesta cariera de spărgător de seifuri și ce anume l-a dus pe el tocmai pe prispa Vegasului.

Așadar, Ludwig Dieter, pe care îl chema Sebastian Schlencht-Wöhnert înainte să își schimbe numele, este un simplu angajat al unei bănci, aflat într-o rutină plictisitoare. Singura sa scăpare din cotidian este crearea de clipuri Youtube în care își împărtășește pasiunea sa deosebită pentru seifuri, cu toți zero urmăritorii săi. Și totuși, prin intermediul unui astfel de clip, el primește o invitație la un eveniment underground, de „spart seifuri” viteză, unde va fi recrutat de seducătoarea Gwendoline Starr, o hoață dată în urmărire generală la nivel internațional. Ea, împreună cu mica ei echipă, vor să dea trei lovituri „istorice”, și să spargă pe rând, trei seifuri legendare, aceleași seifuri despre care povestea și Sebastian în clipurile sale. Iar pe urmele lor se află și un agent Interpol care are niște răfuieli personale cu echipa lui Starr, atât de personale încât acestuia nici că îi pasă de iminentul pericol zombie ce ar putea ateriza din America, singura sa țintă în viață este să le dejoace planurile acestor hoți, drept pedeapsă că a fost împușcat în fesă.

Actorii sunt în mare parte necunoscuți recrutați din lumea serialelor TV, singura prezență notabilă fiind Nathalie Emmanuel, care a apărut nu de mult în seria Fast and Furious. Filmul este produs de Snyder și inclus în universul său zombie sponsorizat de Netflix, care în curând se va extinde și mai mult cu o serie animată. Regia este semnată de însuși Matthias Schweighöfer, care știe perfect ce vrea de la rol și de la film în general, nu mai mult și nici mai puțin decât să ne amuze cât poate mai bine, personajul personal Sebastian fiind un milenial simpatic, aruncat într-o situație mult peste norma cu care este obișnuit. Și da, apar și zombie, așa cum ne fusese promis, nu doar în frânturile de știri de pe televizoarele ce rulează în fundal, dar și în câteva scene care ne aduc aminte în ce univers alternativ ne aflăm. Am un mic dinte față de scenele de acțiune care ocazional arată foarte mișto, dar în același timp îți induc amețeală. Coloana sonoră este semnată de eternul Hans Zimmer, care parcă apare peste tot în zilele astea.

Army of Thieves poate fi vizionat pe Netflix și, cu toate că reinventează genul filmelor heist, cu siguranță spune o poveste simpatică, distractivă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.