Loading...

Army of the Dead (2021)

by Adrian Solomon, mai 23, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Zack Snyder
Distribuție: Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick, Ana de la Reguera, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Nora Arnezeder, Hiroyuki Sanada, Tig Notaro, Raúl Castillo, Huma Qureshi, Garret Dillahunt
Durată: 2 h. 28 min.
Rating IMDB: 5.9

Despre: O mașină condusă în mod iresponsabil de un cuplu de nou-căsătoriți intră într-o coliziune frontală cu un transport militar. Compromiterea încărcăturii acestui convoi duce la eliberarea unui experiment militar, care în timp record infectează pe toți cei prezenți, pentru ca apoi să pună ochii pe cel mai apropiat oraș – Las Vegas. Trei oameni scapă din haosul creat în oraș, cu puțin înainte ca acesta să fie închis de armata americană. Cei trei sunt contactați de un anume domn Tanaka care le propune să se întoarcă în oraș pentru a recupera o sumă imensă de bani. Acceptând acest lucru, cei trei își formează o echipă dar realitatea de la fața locului le va da toate planurile peste cap.

Rant: Army of the Dead este reîntoarcerea lui Zack Snyder la franciza care l-a adus în atenția publicului. Fără a avea foarte multe în comun cu Dawn of the Dead din 2004, acest film re-aduce în spectatori acel sentiment de block-buster a cărei lipsă se resimte de când s-au închis cinematografele.

Snyder, scăpat de povara universului DC care l-a costat poate prea mult, se simte fresh la cârma acestui film, cel mai vizibil fiind în montajul slow-motion de la început, care ne arată cum toate viciile Las Vegasului (striperițe, imitatori, pasionați de jocuri de noroc) sunt călcate în picioare de hoarda de devoratori de creiere. Urmează un segment îndelungat menit pentru a ne introduce uriașul (și diversul) ansamblu de eroi și eroine, segment care parca este un pic prea lung dat fiind faptul că nici un personaj nu este prea șlefuit, doar câteva ieșind în evidență prin faptul că sunt amuzanți sau bad-ass. Batista este un actor decent, care a demonstrat că se descurcă cu rolurile în care este plasat, dar parcă și el are dificultăți în a ieși în evidență. Odată ce colecția de clișee ajunge în Vegas, acțiunea începe pe bune. Snyder readuce în prim plan zombie rapizi, numiți zombie Alfa în acest film. Am apreciat faptul că vedem CUM pornește răspândirea virusului, cu toate că nu știm absolut nimic de cum a fost creat subiectul zero (am înțeles că se dorește crearea unei serii în jurul acestui film așa că sunt șanse mari ca acest detaliu să fi fost intenționat lăsat pe dinafară). Aș fi preferat așadar să aflu originea acestuia din film și nu dintr-o mică notă explicativă pe care am găsit-o într-un interviu cu regizorul și soția acestuia, care declară următoarele: subiectul 0 este o tentativă a guvernului de a fuziona celulele extraterestre cu cele omenești, iar numele experimentului rezultat este Zeus – ceea oferă mai mult sens în alegerea hotelului Olympus drept sediu central. Revenind la alphas, aceștia fug, sar, chiuie, fac parkour și sunt extrem de agresivi (partea cu parkour și poziționarea extrem de dramatică în momentul cadrelor largi mi s-a părut  puțin ridicolă).

Filmul nu se sfiește din a arăta gore așa că pregătiți-vă de o experiență intensă, cu scene de acțiune care te vor ține în priză. Păcat că ritmul frenetic al acestora este întrerupt atât de des de diverse scene expozitive care nu fac mai nimic pentru a aduce ceva nou personajelor care și așa sunt criminal de sub-dezvoltate. Dar până la urmă cine se uită la un film cu zombie pentru a vedea personaje tri-dimensionale? Nu toate filmele pot fi Train to Busan, nu-i așa?. Ah și mai că am uitat, pe lângă acțiune și horror (dacă filmele cu zombie mai pot fi catalogate horror) AotD este și un heist movie, sau cel puțin pornește cu intenția asta pentru ca până la final să devină irelevant. Da, plotul filmului este extrem de subțire și pare a fi structurat mai mult în jurul scenelor de acțiune și a acelor zombie rapizi (care între noi fie vorba, au mai multă personalitate decât mulți din protagoniștii noștri).

Army of the Dead este un film entertaining, care cu toate că este lung, are suficiente momente interesante cât să merite vizionarea.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.