Loading...

Ava (2020)

by Adrian Solomon, ianuarie 15, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Thriller acțiune, Dramă
Regie: Tate Taylor
Distribuție: Jessica Chastain, John Malkovich, Common, Geena Davis, Colin Farrell, Ioan Gruffudd, Joan Chen
Durată: 1 h. 36 min.
Rating IMDB: 5.4

Despre: Ava este un asasin de lux, angajată pentru a lichida cele mai problematice ținte în cele mai delicate feluri. Dar tendința de a se apropia de aceste ținte și de a discuta cu ele înainte de a le omorî, o fac o angajată problemă, ea însăși fiind marcată spre terminare. Toate aceste probleme o surprind în timpul unei vizite făcute în Bostonul natal, prilej ca Ava să își pună ordine în viața de familie.

Rant: Ava a fost un proiect ambițios, având și sprijinul unei distribuții talentate, dar s-a încovoiat sub greutatea propriei ambiții și a sfârșit ca un eșec. Poate este un pic cam crud să îl categorisesc un eșec, mai degrabă un film de duzină, nici rău dar nici unul memorabil, pe care să ți-l aduci aminte peste ani și ani.

Încă din primele scene o descoperim pe Ava la lucru, lichidându-și cu aplomb misiunea, sau contractul așa cum, în mod detașat, agenția se referă la țintele lor. Apoi, printr-un montaj, căci cum altcumva, aflăm frânturi din trecutul Avei, faptul că a fost o alcoolică și o narcomană, apoi s-a înrolat în armată unde s-a pus pe picioare și și-a găsit o menire. Însă pe ea mereu o trage ața spre Bostonul ei natal, acolo de unde a fugit din mâinile unui tată abuziv, și unde nu s-a putut întoarce până după moartea sa. După reîntâlnirea cu ce a mai rămas din familie, ea se grăbește spre o nouă misiune, care deraiază complet, fapt ce asmute propria agenția împotriva ei.

Personajele sunt destul de ok, Chastain este credibilă ca fostă alcoolică, care abia își stăpânește pornirile, Malkovich este perfect pentru rol nu doar de mentor, dar și de figură paternă iar Farrell cu mustăcioara lui de actor porno, are și el momentele sale. Însă filmul nu reușește să îmbine în mod eficient aspectele de dramă de familie cu cele de thriller de spionaj, și o cam dă în bară, lăsând în urma sa un gust fad de deja-vu.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.