Loading...
Triple Frontier (2019)

Triple Frontier (2019)

by Adrian Solomon, aprilie 14, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Regie: J. C. Chandor
Distribuție:
Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal
Durată: 2 h. 05 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Aflat de multă vreme pe urmele lui Lorea, un periculos traficant de droguri, Santiago „Pope” Garcia, un colaborator militar al poliției mexicane, află locația sa și faptul că tipul are în casă o sumă exorbitantă de bani, motiv pentru care își cheamă foștii camarazi de arme de pe vremea armatei, pentru a pune la cale o lovitură îndrăzneață, periculoasă dar extrem de profitabilă.

Rant: Filmul nu este rău, de fapt orice film care pornește cu Metallica din primele scene are puncte bonus din partea mea, dar la final simți că ai vizionat un episod random din Narcos sau orice alt serial care tratează subiectul traficanți de droguri sau agenți paramilitari. Suspansul parcă nu reușește să se materializeze, ceea ce pe hârtie este un lucru bun, pentru că astfel filmul face o eschivă frumoasă clișeelor din acest gen, nebătând poteci răs-străbătute, dar în practică parcă nu are suflu. Chiar ajunsesem mai bine de jumătate și parcă așteptam să se întâmple acel ceva frenetic promis de vorbele protagoniștilor.

Ce se întâmplă pe scurt este că un grup de foști camarazi de arme, suferind de diverse forme de PTSD și alte boli care vin din turele de onoare servite de americani prin orientul mijlociu (unul ba nu are stare și sare să bată tot ce prinde în cale, altul se refugiază în droguri, altul în lupte crâncene prin ringuri obscure de MMA și unul dorește doar să își facă ordine în viață, eșuând însă lamentabil). Aceștia o pun de o „ultimă misiune” și ne zic că bai, de dăm lovitura asta o să fim vânați de toată lumea, idee întărită de mai multe ori pe parcurs. Doar că această vânătoare se dovedește a fi un mare red herring, care ne derutează și ne ține mereu în suspans până ce scenele de final de dezumflă complet.

Având în vedere faptul că producător executiv este nimeni alta decât Katryn Bigelow, mă așteptam la ceva gen Hurt Locker, cel puțin la cum începe filmul și la cât de tensionat este momentul de heist. Eh, să ne bucurăm de ce avem, în special de Ben Affleck care poartă aceeași față deprimată ca atunci când a participat la interviurile pentru BvS.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.