Loading...

Bad Santa (2003)

by Adrian Solomon, decembrie 20, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie neagră, Crime
Regie: Terry Zwigoff
Distribuție: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Lauren Graham, Brett Kelly, Lauren Tom, John Ritter, Bernie Mac
Durată: 1 h. 32 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Willie, un escroc angajat ca Moș Crăciun și Marcus, partenerul său pitic, au de gând să jefuiască un mall de Crăciun dar planul lor este dat peste cap când Willie se împrietenește cu un băiat dolofan, persecutat de bătăuși.

Rant: Moșul interpretat de Billy Bob este Anti-Santa-ul, o colecție de vomă, glume proaste, depresie, suicid și o mică obsesie pentru sex. Includerea sa în lista recomandărilor de sezon pare cel puțin bizară dar Zwigoff, reușește printre multe glume și un comportament general obscen din partea protagoniștilor și nu numai, să găsească un fir de beteală și să îl arunce peste întreg produsul. Este un film de sezon, complet neconvențional, special pentru cei sătui de dulcegării dar care nu sunt pregătiți să abandoneze spiritul acestei sărbători.

Așadar, Willie al nostru împreună cu asociatul său pitic, Marcus, au perfectat o schemă pe care o aplică an de an. Cei doi sunt angajați drept cuplu Santa – elf, la diverse mall-uri, pe care mai apoi le jefuiesc. Doar că Willie a căzut într-o spirală depresivă periculoasă iar Marcus începe să fie îngrijorat, nu atât pentru partenerul său cât pentru propria-i libertate. În cârcă le sare și un detectiv corupt de mall care îi șantajează, dar și un copil durduliu, oarecum limitat intelectual și țintă predilectă pentru bătăușii locali, de care Willie începe să se atașeze.

Izvorât din imaginația fraților Coen, filmul merge mai mult pentru adulți, sub nici o formă să fie văzut drept o alternativă de film de familie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.