Loading...

Honey and Clover (aka. Hachimitsu to Clover) (2005-2006)

by Adrian Solomon, iulie 25, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Dragoste, Slice of Life
Studio: J.C.Staff
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 36
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.05

Despre: Acest anime prezintă cu multă căldură, poveștile de dragoste, prietenie și descoperire de sine a cinci prieteni, studenți ai unei facultăți de arte, dar și relațiile care se formează atât între ei, cât și între ei și cei cu care intră în contact.

Rant (by Lia): Apărut în 2005, Honey and Clover poate fi cu ușurință adăugat în lista de serii anime considerate vechi. Cu toate acestea, temele abordate în cadrul său se păstrează actuale și astăzi.

Aflându-se sub eticheta „josei” (tip de anime care se adresează, în principal, fetelor aflate la sfârșitul adolescenței/primii ani de maturitate) și „slice-of-life”, seria urmărește un grup de cinci prieteni, toți studenți la o universitate de arte. Povestea se axează pe viețile protagoniștilor și încercările pe care fiecare dintre aceștia trebuie să le înfrunte. Asistăm, așadar, la teme precum relațiile romantice, iubirea neîmpărtășită, descoperirea de sine și multe altele, cu care tinerii de peste tot se confruntă inevitabil la un moment dat în viață.

Seria nu se bazează pe evenimente cu shock-value, ci își plasează punctele tari în emoționalitate, construcția personajelor și relațiile dintre acestea. Personalitățile lor sunt dintre cele mai diverse și cu siguranță fiecare își va găsi unul sau doi pe care îl va considera relatable, sau, cel puțin, cu care să simpatizeze cel mai mult. Îl avem, astfel, pe excentricul și dinamicul Morita Shinobu, dar și pe liniștitul Takemoto Yuuta, al cărui principal hobby este overthinking-ul. Pentru cei mai investiți în universul acestui anime, unele acțiuni și decizii ale personajelor pot fi frustrante, însă consider că scenariștii fac o treabă destul de bună în a contura motivația din spatele acestora. Povestea se menține cu picioarele pe pământ, fără situații de clișeu care să te facă să protestezi în dezacord.

Momentele de comedie sunt suficient de numeroase și de efect încât să nu facă din întregul anime o simplă dramă a tinereții. Pe alocuri se face chiar și haz de necaz, ceea ce aduce un plus de realism poveștii. Grafica nu este una excepțională, însă se ridică la un standard suficient de înalt și se menține consecventă pe parcursul tuturor episoadelor, încât să se facă plăcută.

Deși primele episoade au un ritm mai lent, merită să le vizionezi pentru momentele ce au să urmeze. Honey and Clover te prinde fără să îți dai seama, te pune pe gânduri și îți lasă un sentiment (cum ar spune englezii) bittersweet.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.