Loading...

Black Adam (2022)

by Adrian Solomon, octombrie 23, 2022

Recomandare – decent!

Gen: DC, Super-eroi, Acțiune
Regie: Jaume Collet-Serra
Distribuție: Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Noah Centineo, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, Quintessa Swindell, Bodhi Sabongui, Pierce Brosnan
Durată: 2 h. 04 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: La 5000 de ani după ce eroul mitologic Teth Adam a dispărut fără nici o urmă la fel de subit precum a apărut, acesta este readus la viață de o cercetătoare aflată la ananghie, care a dat întâmplător peste locul unde acesta își petrecea eternitatea. Confuz cu privire la viața modernă, lui Adam nu îi ia prea mult până ce este atras într-un conflict major, acesta fiind mai mult decât dispus să împartă lumii propria concepție de justiție.

Rant:Black Adam reprezintă proiectul de suflet a lui Dwayne Johnson, care pare făcut pentru acest personaj. Nu ne aflăm la film introspectiv gen Joker, sau unul dark precum The Batman, aici DC împrumutând din formula Marvel, de a face un film „breezy and fun”, presărând porții serioase de umor negru și dând filmul un pas rapid, fără prea multe momente moarte, totul fiind parcă dat pe repede înainte pentru a face loc nu doar introducerii în univers a lui Black Adam, dar și a unui echipaj nou de eroi numit Justice Society. Dacă e să ne raportăm doar la tonul filmelor DC, care a fost extrem de aleator, Black Adam pică fix între seriozitatea producțiilor lui Snyder și bună-dispoziția prezentă în Shazam sau Wonder Woman.

Nu o să zăbovesc asupra poveștii, una, aș zice eu, fără prea multe surprize (exceptând-o pe cea de la final), ci în schimb o să zic ce mi-a plăcut la film și ce nu. În primul rând, Dwayne, așa cum am mai zis, pica la țanc pe rol. Ca fapt divers, la prima probă de costume, i s-a dat unul din acela padded, pentru actori care nu prea merg la sala dar vor totuși să arate plini de mușchi, la care Rock al nostru a luat ofensă și i-a pus pe cei de la garderobă să refacă complet costumul, el deja având fizicul corespunzător personajului. Câteva din personajele secundare sunt interesante, în special Dr. Fate (Pierce Brosnan), care aduce un plus de șarm producției. Dar, cu toate că este filmul lui Black Adam, scenariul îl ascunde deseori în momentele cheie, parcă mai interesant fiind să dezvolte personajele celor din Justice Society, făcându-l efectiv, personaj secundar în propriul său film. Filmul este plin ochi de acțiune ce te va ține conectat, dar finalul este aceeași eternă luptă împotriva unui monstru CGI, care deja cred că nu mai prea funcționează.

Să nu uităm și faptul că filmul a fost prezentat pe piesa remixată a Fetelor de la Căpâlna și măcar din acest motiv o să îi ridic nota finală a filmului. Așa că e musai să îl bifați când puteți, pentru o doză sănătoasă de entertainment pe pâine, așa cum sunt majoritatea filmelor lui Dwayne.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.