Loading...

Black Clover (2017-2021)

by Adrian Solomon, aprilie 5, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Shounen, Acțiune, Comedie, Fantasy
Studio: Studio Pierrot
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 170
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă (?)
Rating MyAnimeList: 7.93

Despre: Black Clover este povestea a doi orfani determinați să depășească limitările sociale și să ajungă în cea mai puternică poziție a țării, aceea de Wizard King. Cu toate că Yuno posedă un talent magic aparent nelimitat, Asta nu are nici o fărâmă de magie în el, făcând ca visul acestuia de a deveni Wizard King să fie complet nerealizabil, singurul care crede în el fiind Asta însuși. Ambii pleacă să se înroleze în Academia de vrăjitori, unde vor da peste nenumărați prieteni, dușmani și o viață plină de aventură.

Rant: Black Clover a fost la de bun început puternic criticat pentru lipsa de originalitate a conținutului său și după primele 3 episoade vizionate, eram pregătit să mă las de el. Cu puțină insistență am reușit să trec peste vocea absolut oribilă a protagonistului (probabil unul dintre punctele slabe ale animeului, cel puțin în primele episoade) și am mărșăluit prin restul animeului. Concluzia pe care am tras-o vizionând mai mult de jumate din acest anime, este că Black Clover este o serie a contrastelor, care poate fi absolut demențială și să te facă investit în povestea pe care o spune, dar și care te poate repulsa prin banalitate anumitor elemente prezentate.

Luându-l pe Asta ca reper, acesta nu se diferențiază cu absolut nimic de alți protagoniști anime, reușind să bifeze absolut toate căsuțele. Este guraliv, iritant, obsedat de o femeie mult mai în vârstă ca el, ba mai are și un spirit malefic ce stăruie înăuntrul lui și declară în gura mare că el vrea să fie Wizard King (de cel puțin 20 de ori per episod). Dar are și calități ce îl ridică oarecum, este conștient de limitările sale magice și își antrenează corpul, învață să nu se mai arunce cu capul înainte și să analizeze calm situațiile, adică are un pic de character build față de restul distribuției care nu fac altceva decât să repete aceleași one-linere în mod constant, aproape exhaustiv. Povestea prinde tracțiune în momentul în care universul începe să se extindă și să aflăm mai multe despre lumea în care ne aflăm, dar ca să ajungem acolo durează un pic.

Practic seria poate fi comparată cel mai bine cu Fairy Tail, cu toate că și Naruto îți vine în minte atunci când te gândești la protagonist. BlackClover este exemplul perfect al mediocrității în lumea animeurilor, nu-i nici bun, da nici rău, reușind să îmi creeze acea stare familiară de ”hai să văd și episodul următor, și episodul următor, fie hai încă un episod că oricum se termină repede”.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.