Loading...
Seis Manos (2019- )

Seis Manos (2019- )

by Adrian Solomon, octombrie 12, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Animație, Acțiune, Horror
Distribuție: Vic Chao, Mike Colter, Jonny Cruz, Aislinn Derbez, Carlos Luna, Danny Trejo, Angelica Vale
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~24 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.2

Despre: Viața dintr-un sătuc idilic din Mexic este zguduită de un șir de crime brutale comise de o creatură sângeroasă. Printre victimele monstrului se află și maestrul a trei tineri orfani, care încep să investigheze originea atacului, scoțând la iveală o conspirație adâncă și legături neașteptate cu lumea de dincolo.

Rant: Powerhouse Animation Studios recidivează cu o altă animație de calitate după seria Castlevania, cea care le-a adus valuri de laude. De data asta ei s-au decis să vină cu propria poveste, acesta marcând și prima animație originală a studioului. Seis Manos este un amestec de melancolie a anilor 70, cu filme kung fu, horror, elemente de misticism mexican și grindhouse. Este o animație adresată exclusiv adulților, având destul de multe scene de o violență deosebit de sângeroasă și foarte multe morți. Scenele de acțiune sunt făcute la mare clasă iar talentul actoricesc din spatele vocilor este unul de necontestat, cu un Danny Trejo amenințător pe post de villain principal, sau Mike Colter extrem de suav, dar poate puțin prea misogin și rasist pentru obrazurile fine de azi. Inima serialului o constituie însă trioul de orfani, învățăcei de arte marțiale ale căror Sifu a fost omorât cu sânge rece de o brută incontrolabilă. Acestea sunt personajele care se dezvoltă cel mai mult, fiecare având rândul său sub lumina reflectorului. Nu doar că sunt la rândul lor niște maeștrii în ale kung-fu-ului și sunt în stare să se bată cu mai oricine, dar sunt prezentați și ca niște creaturii sensibile, în special n al doilea episod care prezintă felul fiecăruia de a se consola după moartea figurii paterne reprezentată de Sifu Chiu.

Se auto-prezintă ca anime dar personal nu l-aș băga în aceiași oală cu producțiile nipone. Este însă fără-îndoială, una dintre surprizele plăcute ale toamnei în ce privește producții originale Netflix care te iau pe nepregătite.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.