Loading...

Bodies Bodies Bodies (2022)

by Adrian Solomon, martie 29, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Comedie neagră, horror
Regie: Halina Reijn
Distribuție: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Myha’la Herrold, Chase Sui Wonders, Rachel Sennott, Lee Pace, Pete Davidson
Durată: 1 h. 34 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Un grup de prieteni plănuiesc un „hurricane party”, un mod de a trece împreună peste ploile torențiale, prin distracție, voie bună și multe droguri. Sophie, o prietenă a grupului intrată în dizgrația lor și cu iubita ei Bee, decid să se alăture spre neplăcerea și surprinderea majorității. În timpul nopții, ei joacă un joc numit „Bodies, bodies, bodies”, doar că în curând, acesta devine foarte real, când toți participanții încep să moară în condiții stranii.

Rant: Această comedie/horror (mai mult un slasher/suspans decât horror în adevăratul sens al cuvântului) reprezintă întruchiparea temelor care definesc generația Z, fiind o satiră extrem de pertinentă la adresa societății și a tineretului de azi. Filmul este plin ochi de referințe spumoase la subiecte sensibile acestora, fiind folosit intens limbajul lor specific. Așa că dacă ești un boomer care nu e la curent cu ce anume îi macină pe acești tineri, filmul poate fi folosit ca un îndrumar Gen Z.

Sophie și Bee sunt două tinere îndrăgostite lulea una de alta, dar care nu se pot dezlipi nici un moment de telefoanele lor. Sophie o duce pe Bee la o petrecere organizată de niște prieteni vechi de-ai ei, cu garanția că o să se distreze de minune. Noi, spectatorii, explorăm mediul înconjurător din perspectiva lui Bee, o intrusă în lumea opulentă a prietenilor lui Sophie, ea însăși provenită dintr-o familie înstărită. Dar de îndată ce facem cunoștință cu aceștia, și cu cât petrecem mai mult timp cu ei, observăm că aceștia sunt doar niște narcisiști, niște falși, iar seara ce urmează le va zdruncina complet fațada. Avem o adevărată colecție de tipologii, de la Emma – „actrița” care a făcut un rol mărunt printr-o piesă de teatru și acum se crede mare divă și centrul atenției generale, Jordan – versiunea umană a utilizatorilor Twitter și de ce nu , a wokismului în general, care justifică cu argumente găunoase, toate măgăriile pe care le comite, Alice – influencera ce are un podcast și crede că e sufletul petrecerii iar opiniile ei sunt adevăruri de nestrămutat în ciuda inteligenței scăzute, Greg – reprezentatul boomerilor, un tip matur dar care dorește să se distreze cu tinerii cu toate că nu îi prea înțelege, și David care e Pete Davidson interpretându-l pe Pete Davidson.

Scenariul este inteligent scris iar tehnica de filmare reușește să țină suspansul viu până la final, mai ales când începe jocul titular (un substituent pentru arhicunoscutul Mafia sau Werewolves, în care se face întuneric iar un „criminal” este obligat să îi elimine pe ceilalți până nu este prins), iar „victimele” încep să moară pe bune. Filmul are mereu și mereu momente care te iau prin surprindere și răsturnări de situație neprevăzute. Bodies x3 reprezintă un nou succes pentru micuțul studio independent A24, care a avut un 2022 bombă, cu The Whale și Everything… dominând întreg circuitul de festivaluri.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.