Loading...
Venom (2018)

Venom (2018)

by Adrian Solomon, octombrie 15, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Super-eroi, S.F.
Regie: Ruben Fleischer
Distribuție: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Jurnalistul Eddie Brock încearcă să îl expună lumii pe afaceristul Carlton Drake, despre care bănuiește că ar face experimente pe oameni. În urma tentativelor sale din ce în ce mai riscante, Eddie își pierde serviciul și iubita, dar dă peste unul dintre experimentele lui Drake, un simbiot extraterestru care se unește cu jurnalistul nostru, dând naștere entității Venom.

Rant:  Recunosc că am trecut filmul prin cele mai sceptice filtre posibile. SONY nu e Marvel și nu știe cum să își trateze eroii (uitasem în acel moment că furia din declarație îmi era îndreptată împotriva celor de la FOX și penibilele tentative de Fantastic Four) sau cum pot să văd un film cu Venom fără ca acesta să fie antagonistul etern a lui Spider-Man, așa cum am crescut să cunosc acest personaj.

Ceva, ceva le-au ieșit celor de la SONY, impulsionați și de succesul lui Deadpool, aceștia au luat un anti-erou cu puternice accente de villain (acestea depindeau de locul pe unde îl prindea povestea) și i-au oferit propriul său film. De ce nu este rated-R precum Deadpool, asta nu știu, pentru că un asemenea rating s-ar fi potrivit atât de bine cu un personaj extrem cum este Venom. Parazitul, scuze, simbiotul Venom, fuzionează cu Eddie Brock, un loser cu veleități de reporter (cum a ajuns acest dobitoc împiedicat să aibă un mega succes ca reporter rămâne unul dintre misterele filmului) iar împreună o pun de un buddy cop movie cu transformări a la Spawn (un alt personaj cu care filmul m-a forțat să fac comparație) și cu multe glume pe metru pătrat, unele insipide, altele care aterizează la țintă. Plotul aduce bizar de mult aminte de recentul Rampage, așa de mult încât ai zice că au făcut un copy-paste minus creaturile uriașe.

Că tot vorbeam de Deadpool, dacă la un moment dat Venom s-ar fi adresat direct nouă, cred că mă ridicam și ieșeam din sală. Dar i-am acordat răbdarea necesară filmului pentru ca la final să ies relativ satisfăcut. Nu este cel mai bun film cu super-eroi văzut vreodată, dar nu este nici la nivelul Fantastic Four, un film distrus de intervenția în forță a studiourilor care ca de obicei, știu mai bine cum să facă filmele decât regizorul angajat să le facă.

Tom Hardy este bizar în rol, având zero chemistry cu Michelle Williams, doar una dintre numele mari pierdute complet în acest film care nu prea știe în ce direcție să o apuce. Cameo-ul obligatoriu a lui Stan Lee apare atunci când uitasem complet că urma să fie, așa că pot să zic că m-a surprins în mod plăcut. Oricum un lucru este cert, nu o să mă înghesui să revăd prea curând filmul. Reacția sălii a fost mai mult decât pozitivă, fenomen replicat în mai toate sălile de cinematograf din lume (a se vedea încasările măricele reușite de film până în acest moment) așa că merg de această dată pe voința mulțimii declarând acest film ca fiind unul decent, la care merită să mergeți cât mai rulează în sălile de cinema.

2 Comments


  • Dani
   Replay Cancel Replay
  • octombrie 16, 2018

  L-am vazut, mi-a placut. Dar nu e facut Marwel?

  • Nu e de studiourile Marvel ci de studiourile Sony care detin personajul Spider-Man (imprumutat contra beneficii celor de la Marvel Studios) si toate personajele din panoplia paianjenului.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.