Loading...

Breaking Bad (2008-2013)

by Adrian Solomon, iunie 29, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Crime Drama
Distribuție: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Laura Fraser, Jesse Plemons
Nr. sezoane: 5
Nr. Episoade: 62
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 9.5

Despre: Walter White este un profesor de chimie care pentru a întreține familia, are și o a doua slujbă, lucrând la o spălătorie de mașini. Viața lui destul de tristă, este zguduită de vestea că are și cancer inoperabil la plămâni. Asistând la o descindere a poliției antidroguri condusă de cumnatul său Hank, asupra unei operațiuni de droguri, el îl întâlnește pe fostul său elev Jesse Pinkman. Realizând că nu mai are nimic de pierdut, Walter își folosește vastele sale cunoștințe din domeniul chimiei pentru a produce și vinde metamfetamină cu ajutorul lui Jesse. Odată cu asta, el se afundă din ce în ce mai mult în lumea crimei.

Rant: Cine nu a auzit oare până acuma, și măcar în trecere, de Breaking Bad. Serialul a arătat cât de departe se poate ajunge cu un produs de televiziune, considerat mereu inferior produselor destinate marilor ecrane. A făcut din Bryan Cranston, un tip specializat până aici în roluri de comedie, o stea internațională, dar a și ridicat cota tuturor celor implicați, în special Aaron Paul, Bob Odenkirk sau Dean Norris.

Chiar dacă seria începe într-unul din cele mai lente ritmuri imaginabile, lucru care pe mulți tinde să îi îndepărteze, ea prinde viteză pe finalul primului sezon și de acolo încolo este doar TV gold. După cum ziceam, în centrul atenției este legătura maestru elev dintre Walter White și Jesse Pinkman. Dacă la început cei doi pornesc din 2 direcții total opuse, WW un om simplu, JP un criminal, direcția lor pe parcursul seriei se schimbă, iar în cazul lui WW asistăm probabil la cea mai incredibilă transformare din istoria televiziunii, de la șovăielnicul Walter White la nemilosul Heisenberg.

Pe lângă Walter White, serialul oferă și alte personaje memorabile, de la Jesse Pinkman cu al său nemuritor ”Bitch”, la Skylar, nevasta lui Walter, una din cele mai odioase personaje feminine întâlnite vreodată, la familia de traficanți Salamanca, genialul Gus Frings cu al său memorabil partener Mike Ehrmantraut și să nu îl uităm pe avocatul Saul Goodman, care a primit propriul său serial despre care o să discut cu altă ocazie. Și nu doar personajele sunt memorabile. Serialul oferă unele dintre cele mai citabile dialoguri, de la „I’m the one who knocks!”, la „Yeah, Science, Bitch!”. La fel și scenele din serial sunt extrem de bine filmate, deseori făcându-se uz de o tehnică a la Tarantino, filmarea din punctul de vedere al obiectului manipulat. Toate acestea, combinate cu o coloană sonoră excepțională, te fac să revii din nou și din nou la acest serial unic.

Recomandarea mea este că dacă nu ai văzut încă acest serial, nu ai nici un motiv să mai șovăiești, pune mâna și vizionează-l cât mai repede cu putință.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.