Loading...

True Detective (2014-2019)

by Adrian Solomon, iulie 19, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Polițist, Thriller, Neo-Noir
Distribuție: Sezonul 1 – Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts, Tory Kittles
Sezonul 2 – Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn
Sezonul 3 – Mahershala Ali, Carmen Ejogo, Stephen Dorff, Scoot McNairy
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 24
Durată episod: 55 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.9

Despre: Sezonul 1 – În 2012, doi detectivi criminaliști sunt chemați să apară pentru un interogatoriu privind o crimă petrecută în 1995, când cei doi erau parteneri. Cei doi nu își mai vorbiseră de mai mult de 10 ani, din cauza unei altercații avute în trecut. Datorită unui uragan, multe dosare au fost distruse, dosare ce conțineau informații referitoare la acel caz, astfel că cei doi sunt nevoiți să parcurgă pas cu pas, alături de investigatori, ancheta desfășurată atunci, mai ales că între timp au apărut dovezi noi cum că criminalul ar fi încă activ și în libertate.

Sezonul 2 – Ofițerul Paul Woodrugh descoperă cadavrul unui afacerist local, implicat într-o tranzacție majoră de pământ. Datorită naturii ambigue a cazului, alți doi ofițeri sunt aduși să se ocupe de caz, detectivii Ray și Ani. În curând în anchetă este implicat și Frank Semyon, un mafiot local, care îl are pe Ray în buzunar datorită unui eveniment din trecutul lor. Aceștia realizează că forțe mai mari decât au crezut inițial sunt la lucru și că o conspirație ce implică mafia rusească, polițiștii corupți din zonă și fiul primarului.

Rant: Chiar dacă sezonul doi nu este rău, era clar că trebuia să tragă din greu să fie măcar egalul primului sezon. Acesta conține cel mai bun joc actoricesc văzut de subsemnatul pe micul ecran, atât din partea lui Woody Harrelson care ne arată că are stofă de mare actor atunci când are material bun, dar în special din partea impresionantului Matthew McConaughey, care se scutură de stigma filmelor siropoase în care era distribuit an de an, și ne arată că e un actor de top. Adevărul e că 2014 a fost și anul lui Matt, acesta luând premiul Oscar pentru Dallas Buyers Club, apărând în celebrele deja reclame pentru compania de mașini Lincoln și fiind distribuit în rolul principal al filmului Interstelar, un succes imens la box-office.

Îl includ printre recomandările lunii noir (neo-noir) cu toată că la origini, seria are un puternic iz de Gothic Sudist, specific regiunii Louisiana și în general, sudului american.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.