Loading...

Bungou Stray Dogs (2016- )

by Adrian Solomon, iulie 12, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Seinen
Studio: Bones
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 36
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 7.79 / S2 – 8.20 / S3 – 8.18

Despre: Atsushi Nakajima este un orfan, alungat de la orfelinatul în care crescuse din cauza unui tigru pe care doar el îl putea vedea. Ajuns în oraș și aproape mort de foame, el îl salvează cu ultimele puteri de la înec pe Osamu Dazai, care încerca să se sinucidă. Aflând că Dazai este membru al unei agenții investigative specializată pe fenomene mai puțin obișnuite, aflată pe urmele aceluiași tigru misterios, Atsushi decide să se alăture agenției.

Rant: Studiourile Bones mai mereu fac anime-uri de calitate, și acest serial nu este excepție de la regulă … cel puțin pe partea vizuală și a animației. Povestea pornește de la o ideea avută de creatorul seriei în tinerețe și anume, ce ar fi dacă scriitori importanți din literatura universală ar avea super-puteri. Trecând peste acest sacrilegiu, trebuie să mărturisesc că habar nu am de literatura niponă și dacă filozofia acelor autori se regăsește și în personajele căror nume le dau, cred că dacă așa ar fi cazul, ar fi o idee chiar mișto.

Din păcate, povestea rămâne la stadiul unui tipică pentru un show Seinen (young adults) cu tipi chipeși și edgy care rezolvă diverse mistere. Aceștia posedă super-puteri, niciodată explicate, cu ajutorul cărora rezolvă cazuri imposibile. Au și o concurență serioasă din partea unui sindicat al crimei numit Port Mafia iar mai târziu al unuia internațional numit The Guild, chestii tipice unor astfel de seriale. Așa cum ziceam, totul arată bine, povestea reușește să te atragă dacă îi permiți acest lucru însă cel mai greu lucru de digerat, este indecizia serialului de a fi de un anumit gen. Ba se vrea comedie, ba dramă serioasă, ba serial cu super-puteri, încât îți lasă un sentiment de bulversare, practic neștiind la ce să te aștepți. Vă dau un exemplu, în episodul 3, două personaje sunt ciuruite de gloanțele unei mitraliere și te gândești, uh, deci este un serial în care se moare și există mize reale, doar ca acele personaje să revină peste 5 episoade ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și atunci stai și te gândești, există vreo miză în acest univers?

În fine, trecând peste aceste detalii, trebuie să admit că m-am distrat urmărind acest anime și l-am terminat destul de repede.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.