Loading...
JoJo's Bizarre Adventure Stardust Crusaders (aka JoJo no Kimyou na Bouken Stardust Crusaders) (2014-2015)

JoJo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders (aka JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders) (2014-2015)

by Adrian Solomon, februarie 28, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Aventură, Supernatural, Super-puteri, Shounen
Studio: David Productions
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 48
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 8.10 / S2 – 8.44

Despre: Au trecut ani buni de la confruntarea dintre Dio și Jonathan Joestar din Phantom Blood și un rău inimaginabil își face drumul din adâncul apelor spre suprafață. În acest timp, Joseph Joestar, puțin mai bătrân, este chemat de urgență în Japonia de către fiica sa, Holly, pentru a-și ajuta nepotul Joutaro Kuujou. Acesta s-a închis într-o celulă a unei secții de poliție, cu toate că nu a comis nici o crimă, și cere să nu fie eliberat, crezând că este posedat de un spirit malefic, capabil să rănească pe toți din jurul său. Joseph, împreună cu prietenul său Mohammed Avdol, ajung în Japonia și îl conving pe Joutarou că ce credea el că ar fi spirit malefic, este de fapt o manifestare fizică a spiritului său, lucru numit Stand. Cei doi îl încearcă să îl învețe pe acesta cum să își controleze această abilitate. Însă un astfel de Stand se trezește și în Holly și amenință să o consume în 50 de zile. Cei trei, împreună cu noii lor aliați, Polnareff și Kakyouin, pornesc într-o călătorie ce îi va purta prin toată lumea, până în Cairo, Egipt, pentru a-l găsi și a-l distruge pe cel responsabil de condiția lui Holly, nimeni altul decât Dio Brando, revenit la viață. Însă călătoria lor nu va fi deloc ușoară, deoarece complicii lui Dio îi vor urmări și îi vor ataca la tot pasul.

Al doilea sezon numit Battle in Egypt, îi vede pe cei cinci ajunși în Egipt, unde li se va alătura un al șaselea membru, câinele Iggy, un Stand user deosebit de agil dar greu de controlat. Aici, cei șase se vor afla într-o cursă contra-cronometru pentru a ajunge în Cairo  și a-l înfrânge pe Dio. Însă așa cum era de așteptat, lucrurile nu vor fi deloc ușoare, deoarece între ei și ținta lor, sunt rămășițele forțelor lui Dio, unii dintre cei mai periculoși Stand-user întâlniți până în acest moment de JoJo și gașca.

Rant: Acest anime a reprezentat primul meu contact cu acest univers bizar, deoarece prin 2000 și ceva, au apărut o serie de câteva OVA-uri ce detaliau această poveste, bineînțeles sărind peste mai multe părți pentru a ajunge la confruntarea dintre Dio și JoJo. Am primit cu deosebită bucurie vestea că există acest serial și am purces vesel la urmărirea lui. Din păcate, lucrurile nu au fost așa de roze precum îmi imaginam, mult conținut având calitate de filler (nu știu dacă corespondența manga – anime este 100% fidelă, mă gândesc că nu ar fi avut de ce să inventeze fillere cei de la David Productions având în vedere că materialul original era deja disponibil și încă în cantități foarte mari). Multe lucruri par de umplutură, inclusiv mulți dintre inamicii pe care îi întâlnesc eroii noștri. Rezultatul final a fost o călătorie de 48 de episoade căreia a trebuit să îi pun o pauză de aproape un an în vizionare, din cauza scăderii interesului față de produs.

Nu e un anime prost, având momentele sale de geniu, dar devine anost prima jumătate al celui de-al doilea sezon, așa că să nu vă plângeți că nu ați fost avertizați. Cu toate astea, trebuie să mărturisesc că dintre toți JoJo pe care i-am avut ca eroi principali, Joutarou Kuujou este de departe preferatul meu. Aici avem chiar doi JoJo, cu toate că Joseph are doar un rol de comic relief, perfecționându-și în decursul seriei strigătul de luptă – Ou Mai Gad!!

Animeul este adaptarea celei de-a treia povești din manga, sau celui de-al treilea arc așa cum le place fanilor hardcore să zică, și anume Stardust Crusaders. Ce face nou față de precedentele, este să introducă puterea numită Stand, care înlocuiește efectiv Ripple-ul din primele 2 părți. Acești Stand reprezintă manifestarea fizică a spiritului de luptător al fiecărui individ, însă doar câțiva oameni aleși pot să o folosească. Aceste Standuri permit creerea unor noi situații de luptă, lupte care sunt deseori mai tactice și implică și un grad ridicat de gândire din partea combatanților, nu doar forță brută.

Și să nu uităm, Ora Ora Ora!!!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.