Loading...

Cape Fear (1991)

by Adrian Solomon, martie 31, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Thriller psihologic
Regie: Martin Scorsese
Distribuție: Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange, Juliette Lewis, Joe Don Baker, Robert Mitchum, Gregory Peck
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Proaspăt eliberat din pușcărie după 14 ani serviți acolo, violatorul Max Cady pune la cale un plan pentru a se răzbuna pe avocatul care îl reprezentase și care ascunsese probe ce l-ar fi putut exonera.

Rant: Am revizitat de curând acest film clasic, a șaptea colaborare dintre Martin Scorsese și Robert de Niro, doi dintre cei mai influenți oameni de film contemporani, și trebuie să spun că încă reușește să insufle aceleași momente de teroare psihologică pe care le reușea prin anii 90. Personajul lui De Niro, Max Cady, rămâne extrem de terifiant și de proaspăt și în zilele noastre, un exemplu excelent de psihopat cu prea mult timp liber, care în 14 ani de detenție, a ajuns de la un analfabet, la nu doar un bun cunoscător al codului penal, dar și la un avid consumator de literatură. Singurul lucru ce îl motivează pe acesta este răzbunarea pe care a plănuit-o minuțios, și pe care o duce la cale din secunda în care iasă din pușcărie. Victima nu este complet nevinovată, filmul prezentându-l pe avocatul Sam Bowden – Nick Nolte, ca fiind suficient de corupt moral încât să simțim inițial că își merită toată suferința prin care trece.

În opinia mea, filmul rămâne o bijuterie de thriller psihologic, cu toate milioanele de close-ups și unghiuri ciudate din care a filmat Scorsese.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.