Loading...
Get Out (2017)

Get Out (2017)

by Adrian Solomon, februarie 25, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Thriller horror
Regie: Jordan Peele
Distribuție:
Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Lakeith Stanfield, Catherine Keener
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Chris (Daniel Kaluuya), un tânăr de culoare, și iubita sa Rose (Allison Williams), au ajuns la acel punct al relației în care trebuie să își întâlnească părinții, așa că decid să le facă o vizită și să petreacă un weekend cu Missy și Dean, părinții fetei. La început Chris crede că felul în care familia se comportă sunt doar niște tentative stângace de a trece peste relația interrasială a fetei dar pe măsură ce trece timpul, o serie de incidente din ce în ce mai ciudate îl fac pe Chris să descopere un adevăr pe care nu și l-ar fi putut imagina niciodată.

Rant: Get Out a fost fără doar și poate hitul anului trecut. O bijuterie de film cu un comentariu extrem de pertinent la adresa realității sociale post Trump, totul învăluit în mister și suspans. Într-adevăr filmul poate fi vizionat ca un simplu și banal thriller-horror, iar din acest punct de vedere cred că mulți fani ai genului vor fi dezamăgiți pentru că, hai să recunoaștem, nu sunt prea multe lucruri care să te chiar sperie așa că fanii Saw, The Ring, The Conjuring și alte filme similare ar face bine să ocolească titlul dacă tot ce caută sunt jump-scares ieftine. Chiar regizorul își numește filmul ca fiind mai degrabă un thriller social decât un horror clasic.

Bun, acuma că v-am avertizat în această privință, putem purcede la esența filmului și anume genialul comentariu social făcut de, dacă vă vine să credeți sau nu, Jordan Peele – membru al duetului de comedie Kay&Peele. Filmul reprezintă debutul său regizoral și cred că nu se putea un debut mai perfect. Alegerea genului horror a fost , să zicem bizară, tipul fiind cunoscut drept tip axat pe comedie. Cel puțin pe mine personal vestea că tipul vrea să facă un film de groază m-a făcut să ridic din sprâncene.

Scenariul filmului este unul deosebit de inteligent, filmul fiind presărat cu diverse indicii subtile, care devin relevante la o a doua vizionare. Și că tot vorbeam de comentariul social, idea filmului i-a venit lui Jordan în urma alegerilor prezidențiale din 2008. Pe parcursul timpului idea s-a maturat și a dorit să facă din ea un comentariu asupra diferențelor rasiale, dar să îl transpună într-un mediu horror, așa cum Rosemary’s Baby sau The Stepford Wives au reușit să facă femei. Faptul că s-a nimerit ca lansarea filmului să coincidă cu debutul lui Trump ca președinte al Americii, la aproape 10 ani de la conceperea ei, a fost un lucru deosebit de fortuit pentru film. Astfel, este bine să te informezi un pic despre acest film înainte sau după vizionare pentru a-l aprecia la adevărata sa valoare.

Daniel Kaluuya cu siguranță a devenit un star internațional în urma prestației sale din acest film iar Jordan Peele s-ar putea să fie unul dintre cei mai buni regizori cu toate că acest lucru rămâne de văzut.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.