Loading...
Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014)

by Adrian Solomon, august 22, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Thriller
Regie: David Fincher
Distribuție: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry
Durată: 2 h. 29 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Tânărul scriitor Nick Dunne (Ben Affleck) și frumoasa sa nevastă Amy (Rosamund Pike) duc o viață binecuvântată, fiind exemplul ideal de căsnicie. Dar odată de Amy dispare odată cu ocazia celei de-a 5-a lor aniversări, Nick devine principalul suspect în acest caz, care devine din ce în ce mai complicat pe măsură ce sunt dezvăluite crăpături în aparent perfecta căsnicie, crăpături ce scot la iveală o încâlceală mizerabilă de ițe și intrigi.

Rant: S-a ajuns în punctul în care dacă vezi că un film îl are la cârmă pe stimabilul Fincher și mai are și eticheta de thriller, poți să fi sigur că va urma un film ce te va ține lipit de scaun. Chiar dacă începe încet și nu îți este prea clar ce se întâmplă sau de unde ar trebui să apară elementul de thriller, odată cu dispariția lui Amy și începutul investigației, tensiunea va începe să se acumuleze treptat. Odată ajuns la jumătate iar filmul schimbă planul într-unul narativ, vom rămâne efectiv țintuiți pe scaun. Eu personal am rămas siderat de acțiunile unuia dintre personaje, iar sfârșitul a fost unul dintre cele mai WTF văzute vreodată, sau mai bine zis, un sfârșit marca Fincher.

După cum ziceam și în descriere, Nick este un scriitoraș din New York, care pare să își fi găsit iubirea vieții sale în persoana lui Amy. Ne sunt prezentate momentele fericite ale celor doi, pentru a ajunge să ne stabilim cu acțiunea în noua lor locație, North Carthage, Missouri, orașul natal a lui Nick. Cei doi au în prezent probleme financiare dar au ajuns și să fie nefericiți unul cu celălalt. Odată cu dispariția lui Amy, viața lui Nick este întoarsă pe dos. Pentru că Amy era un nume binecunoscut, aceasta fiind folosită de părinții ei pentru a scrie o serie de cărți pentru copii, cazul devine puternic mediatizat, în special ce după o primă investigație conclude că s-au găsit semne de violență și urme de sânge, toate indiciile ducând spre un apatic Nick, fapt pentru care media îl etichetează ca sociopat. Ceea ce urmează însă ne va da peste cap absolut orice scenariu pe care l-am fi putut anticipa, acest lucru făcând din film unul destul de rar în zilele noastre, pentru că nici nu aderă la o structură clasică, schimbând punctele de vedere, Fincher fiind un maestru în derutarea simțurilor.

Nu povestesc mai multe pentru că dacă încă nu ați văzut filmul și nu vi l-a stricat încă nimeni, e musai să aveți plăcerea de a-l viziona, acesta pierzându-și din farmec odată ce știi ce se va petrece. Mai zic doar că Rosamund Pike face un rol perfect, fiind senzațională pe postul de victimă casnică, Ben Afleck ne arată pentru a nu știu câta oară că poate fi un actor foarte bun, cu toate că marea surpriză vine de la Tyler Perry, cunoscut în special datorită infectelor filme cu Madea, care ne arată o cu totul altă față decât cea transgender cu care ne-a obișnuit.

E un film deja clasic, un thriller de zile mari, pe care nu știu cum de nu am ajuns încă să vi-l recomand. Musai!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.