Loading...
Carnival Row (2019- )

Carnival Row (2019- )

by Adrian Solomon, noiembrie 9, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie, Dramă, Polițist
Distribuție: Orlando Bloom, Cara Delevingne, Simon McBurney, Tamzin Merchant, David Gyasi, Andrew Gower, Karla Crome, Arty Froushan, Indira Varma, Jared Harris
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~55 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.9

Despre: Ținutul Tirnaron a fost populat secole întregi  de către pașnicele creaturi fae, până când regatele oamenilor, Pactul și Burgue, au decis să poarte un război crunt pentru aceste teritorii. Burgue au cedat, lăsând creaturile fae la discreția celor din Pact, niște oameni cruzi, astfel o mulțime de creaturi au ales să emigreze în ținuturile Burgue, unde au fost primite cu ostilitate de către populație. Acțiunea serialului se desfășoară pe Carnival Row, un cartier fae suprapopulat, mereu aflat în ținta rasiștilor și a xenofobilor, care nu le privesc pe acestea decât ca pe niște animale ce pot fi exploatate. Inspectorul de poliție Rycroft Philostrate pare a fi singurul ce încearcă să le facă dreptate, dar umbre din trecutul său par a-l prinde din urmă, cu cât se afundă mai mult în rezolvarea cazurilor sale.

Rant: Episoade vizionate la momentul scrierii acestui articol: 2.

Serialul acesta a venit parcă de nicăieri, m-am trezit doar cu o reclamă în mijlocul unei transmisiuni Twitch, care mă anunța de existența acestui serial. Văzându-l pe Bloom încadrat de creaturi fantastice într-un decor victorian, repede am l-am căutat și m-am pus pe vizionarea sa. Un produs Amazon Original, această companie ține să ne arate că oricând se pot întrece cu giganții momentului, la capitolul seriale bune.

Carnival Row este în parte dramă victoriană, parte serial polițist, între-un decor Dickens vs Tolkien, fiind prezentată o Londră fictivă numită Burgue, cu cutume tipic britanice, un oraș invadat de creaturile fantastice numite Fae, fie ele Pix, Puck, Kobold sau alte închipuiri fascinante. Peste toate este presărat un mesaj social care adresează problema imigranților și a manifestărilor de ură rasială și de xenofobie, atât de prezente în realitatea contemporană. Aici, un polițist vajnic pe nume Philostene, pare a fi singurul care cercetează crimele comise împotriva cetățenilor fae. Dar pe urmele lui apare o focoasă Pix, trădată în dragoste de Philo, care în curând va ajunge servitoare la o familie nobilă, prilej pentru a ni se arăta sila și disprețul pe care nu doar oamenii e rând, dar în special nobilii, îl simt față de aceste creaturi lăsate fără casă de războiul pornit chiar de acești nobili. Pix-uța este interpretată de Cara Delevingne, a cărei actorie de lemn se potrivește suspect de bine acestui personaj, căreia trădarea din dragoste i-a răpit sentimentele, lăsând-o doar ca o simplă epavă abandonată în furtună.

Până acum, au fost începute o mulțime de fire narative, și există mai multe întrebări decât avem răspunsuri, semn că producătorii și-au făcut treaba bine. Cinematografia și costumele sunt impecabile, chiar par să te transporte în acel univers, iar coloana sonoră este destul de respectabilă. Deja s-a anunțat un sezon doi cu alte opt episoade, semn că există destulă încredere din partea rețelei și a producătorilor.

Așadar iată că există motive suficiente să dăm o geană asupra acestui serial, care deocamdată nu rupe gura târgului dar se prezintă destul de solid.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.