Loading...

Shadow and Bone (2021- )

by Adrian Solomon, aprilie 24, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Aventură, Fantasy, Dramă
Distribuție: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.0

Despre: Într-o lume răvășită de un război interminabil, o țară este divizată de așa numitul Fold, un spațiu înghițit de întuneric și populat de bestii periculoase. Unii dintre oamenii acestui regat au puteri magice și sunt numiți Grisha. Orfana Alina Starkov este doar o cartografă militară, care în timpul unei misiuni, manifestă puteri deosebite care s-ar putea să schimbe lumea din temelii, astfel devenind o țintă pentru toți care doresc să-i însușească puterea.

Rant: O nouă adaptare a unei serii populare de cărți fantasy, și anume trilogia Grishverse, Shadow and Bones combină elemente din cartea cu același nume (prima din cele trei) și o colecție de nuvele numită Six of Crows. Și din nou se pare că cei de la Netflix au dat lovitura cu un nou hit fantasy care cu siguranță vor continua să adapteze și restul de cărți. Și pentru că se pare că au băgat serios mâna în buzunar, oferind un buget sănătos acestei producții, absolut totul arată splendid, de la efectele speciale, seturi și decoruri folosite, mulți grăbindu-se să îl compare cu hit-ul celor de la HBO, Game of Thrones.

Acțiunea are loc în regatul Ravka, un regat modelat după Imperiul Rus cca 1900. Acesta se află într-un război constant cu vecinii săi, dar cea mai mare nenorocire este The Shadow Fold, un vast pustiu întunecat în care colcăie diferite monstruozități, făcând trecerea lui aproape imposibilă. Doi prieteni orfani, Alina și Mal, au ajuns să se înroleze în armata regatului, el ca soldat ea ca și cartografă. Mal este selectat pentru a face parte din echipajul unui nou tip de vas de tranzitare a Shadow Fold, iar Alina găsește o modalitate să ia și ea parte la misiune, temându-se pentru viața lui. Misiunea lor dă repede greș, forțând-o pe protagonistă să își manifeste puterea ascunsă pentru a alunga creaturile. Din păcate pentru ea, Alina se dovedește a poseda o putere unică de manipulare a luminii, acest lucru făcând-o o Grisha. Aceștia erau magii regatului, antrenați de la vârste fragede pentru a-și controla puterile și de la folosi în scop de luptă. Dar această manifestare o pune pe Alina în topul listei oricărui individ sau organizație care caută să pună mâna pe puterea ei, putere care poate schimba lumea din temelii.

După primele două episoade nu prea am de ce să mă plâng, timpul scurgându-se foarte repede, personajele fiind carismatice iar povestea antrenantă, mereu întâmplându-se ceva care să își țină interesul viu. Poate critica principală ar putea fi îndreptată înspre abundența de detalii și nume pe care ar trebui să le reții – un lucru poate mai facil de trecut peste de către cei care au apucat să citească romanele.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.