Loading...

Classroom of the Elite (aka. Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e) (2017)

by Adrian Solomon, aprilie 7, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Slice-of-life, Highschool, Psihologic
Studio: Lerche
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă (?)
Rating MyAnimeList: 7.84

Despre: Kiyotaka Ayanokouji este doar unul dintre noii elevi ai prestigioasei Academii „Koudo Ikusei”, o școală creată special pentru a cultiva cele mai strălucitoare minți ale Japoniei. Elevii sunt împărțiți în clase, de la A la D, A fiind destinată celor mai speciali dintre ei, iar D fiind considerată o clasă problematică. Kiyotaka dorește să se bucure de această perioadă și să treacă nevăzut, dar în curând se va trezi prins de multiplele intrigi care există la această Academie.

Rant: Adaptare după o serie de light novels, Classroom of the Elite prezintă o poveste interesantă, captivantă chiar în ciuda clișeismului ocazional, , care reușește să te atragă și să îți mențină interesul (personal am dat-o gata într-o după-amiază). Ciudat cum nu s-a mai zis nimic despre un posibil sezon doi, având în vedere că există mult material sursă de parcurs, cu schimbă și întorsături de situație surprinzătoare.

Mi-a plăcut până la urmă complexitatea personajelor, în special membrii clasei D, toți dintre ei având o slăbiciune care i-a trimis în clasa perdanților, serialul încercând să prezinte slăbiciunile acestora. Cel mai enigmatic rămâne protagonistul, un băiat atât de mediocru încât obține doar 50/100 la orice test, în mod suspect de consistent. Acesta se erijează într-un fel de lider din umbră al clasei, reușind să găsească răspunsul potrivit la orice test la care clasa este supusă, dar mereu delegând succesul asupra altora, fie pentru a le spori încrederea în sine sau statutul în clasă.

Per total e o serie destul de interesantă, nu aș zice memorabilă, de unde și doar decentul acordat, dar care ar mai avea multe de zis într-un posibil sezon secund.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.