Loading...
Cloverfield (2008)

Cloverfield (2008)

by Adrian Solomon, iulie 16, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Horror, S.F.
Regie: Matt Reeves
Distribuție: Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller, Michael Stahl-David, Mike Vogel, Odette Yustman
Durată: 1 h. 25 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Un grup de prieteni din New York se află la o petrecere în cinstea unuia dintre ei, când brusc haosul se dezlănțuie. O creatură de proporții uriașe atacă orașul iar prietenii încearcă să supraviețuiască în timp ce orașul se dărâmă în jurul lor, filmând toate peripețiile lor.

Rant: Produs de J.J. Abrams, Cloverfield este începutul uneia dintre cele mai ciudate și surprinzătoare francize vreodată, în special că până acuma există trei filme care aparent nu au legătură prea mare unul cu altul cu excepția monștrilor extratereștrii. Toată campania promoțională a fost făcută online, fiind una dintre cele mai interesante de acest gen. Backgroundul seriei este de fapt luat din siteurile promoționale, fără acestea tu ca simplu spectator habar nu ai despre ce este vorba.

Pe scurt, în urma prăbușirii unui obiect neidentificat, un monstru de dimensiuni uriașe atacă New Yorkul, întrerupând printre alte activități, petrecerea eroilor noștri. Aceștia în bun spirit civic, încearcă să evacueze zona, filmând toată aventura pe niște camere portabile. Așa că filmul este din speța celor found footage, oroarea fiind amplificată de faptul că ai impresia ca totul s-a întâmplat pe bune. Nu e chiar cea mai inovativă idee dar este implementată bine aici și funcționează destul de bine. Actorii se dau de ceasul morții să te convingă că tot ce vezi e real și există destul de multe scene care te vor face să sari din scaun.

Puteți urmări doar acest film, sau puteți urmări întreaga trilogie, așa de alambicată cum este ea acuma (spoiler, aparent sunt realități alternative) sau puteți să vă adânciți și mai mult în întreg misterul și să cautați diversele siteuri promoționale ale filmului pentru povești suplimentare în urma cărora o să rămâneți la fel de confuzi. Până la filmul următor, vizionare plăcută!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.