Loading...

Code 8 (2019)

by Adrian Solomon, aprilie 16, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F., Crime
Regie: Jeff Chan
Distribuție: Robbie Amell, Stephen Amell, Sung Kang, Alex Mallari Jr., Aaron Abrams
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Un muncitor în construcții care posedă abilități speciale, decide să își pună aceste abilități în slujba unor mafioți, pentru a face bani să își salveze mama grav bolnavă, intrând astfel în conflict cu forțele de ordine dar și cu propria ideologie.

Rant: Când am văzut prima dată trailerul pentru film, aveam dubii dacă o să fie serial sau film. Ei aparent, se pare că în curând o să fie ambele deoarece zvonurile spun că Steve Amell s-a apucat să lucreze la un serial bazat pe această peliculă. Code 8 fusese inițial prezentat publicului sub forma unui scurt metraj, undeva prin 2016, după care a intrat într-o campanie de strângere de fonduri prin intermediul platformei Indiegogo, campanie care a adunat 3.4 milioane de dolari, dând astfel undă verde producerii unui lung-metraj. Filmul în sine are un vibe de indie, fapt ce funcționează în favoarea sa.

Așadar, într-un soi de distopie ce seamănă cu realitatea zilelor noastre, doar că se înlocuiesc săracii și oropsiții cu oameni cu super-puteri, care sunt persecutați de sistem, un sistem care nu ezită să îi execute la fața locului dacă îi consideră prea periculoși. Practic se folosește clișeul cu expoziție prin montaje video, din care aflăm cum că orașul în care ne aflăm a fost construit pe spinarea celor cu puteri, după care toate slujbele au fost automatizate iar aceștia au rămas pe drumuri, deseori fiind nevoiți să recurgă la a-și folosi puterile pentru a comite infracțiuni, eroul nostru Connor face muncă de zilier în construcții, încercând să își ascundă cât mai mult abilitățile. Mama sa este bolnavă grav iar el are nevoie de bani așa că acceptă o ofertă de lucru din partea unor cunoscuți interlopi, lucru care va pune evenimentele filmului în mișcare. Deja putem vedea clar paralele cu greutățile întâlnite de sclavii africani aduși în America, puși la lucru greu iar apoi eliberați, fără a avea însă drepturi, până la brutalitatea poliției față de ei (cel puțin la asta am avut impresia că făcea aluzie filmul).

Frații Amell nu sunt recunoscuți ei ca cei mai mari actori și nu rup gura târgului, cu toate că după Arrow, steaua lui Stephen a crescut destul de mult. Acest lucru cuplat cu linii de dialog redundante, simpliste, clișeice chiar, diminuează un pic din calitatea filmului, dar nu suficient cât să nu poți trece peste ele. Filmul aduce un pic cu The Town dar nu reușește să ofere acea complexitate a personajelor pe care Ben Affleck a putut-o surprinde. Efectele speciale însă sunt destul de bune și pentru un ochi neantrenat ca al meu, reușesc să funcționeze destul de bine, fiind suficient de low-key pentru a se încadra în peisajul pe care îl descrie filmul. Per total, un film chiar decent, perfect pentru amatorii de S.F. mai cu picioarele pe pământ.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.