Loading...
Collateral (2004)

Collateral (2004)

by Adrian Solomon, noiembrie 1, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Thriller neo-noir
Regie: Michael Mann
Distribuție: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill
Durată: 2 h.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Max Durocher este un taximetrist cinstit și harnic care dorește ca în viitor să își deschidă propria afacere. Viața i se schimbă din momentul în care în mașina sa se urcă misteriosul Vincent, care îl va purta într-o cursă nebună contra-timp, prin cele mai rău famate cotloane ale Los Angeles-ului, deseori punându-i viața lui Max în pericol.

Rant: Că Michael Mann este un maestru al suspansului și un geniu când vine vorba să spună o poveste acaparantă, ne-a demonstrat-o cu Heat, unul dintre cele mai bune thrillere/heist-movies făcute vreodată. Cu toată că în ultima vreme filmele lui au devenit din ce în ce mai rare, înainte de a încetini ritmul el a scos în 2004 această bijuterie de film, Collateral.

Punând față în față doi actori aflați în apogeul carierei (bine Tom Cruise parcă este într-un apogeu perpetuu), Mann spune o poveste care pornește la pas, dar se termină la galop, purtându-ne deseori într-un ritm trepidant spre un deznodământ apoteotic. Dar mai mult decât atât, el construiește două personaje epice, ale căror motivații ajungem să le înțelegem, care nu întotdeauna par a fi ceea ce sunt. Plus că filmul mai câștigă un plus de interes în momentul în care îl distribuie pe Cruise împotriva tiparului în care era distribuit de obicei și anume de good guy. Un absolut clasic al filmelor thriller neo-noir, care punctează din greu și pe partea de acțiune, Collateral este un film pe care nu aveți voie să îl ratați.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.