Loading...
Color Out of Space (2019)

Color Out of Space (2019)

by Adrian Solomon, august 20, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Horror, S.F.
Regie: Richard Stanley
Distribuție: Nicolas Cage, Joely Richardson, Madeleine Arthur, Q’orianka Kilcher, Tommy Chong
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Liniștea familiei Gardner este distrusă complet în momentul în care un meteorit, care emana o lumină dubioasă, cade în curtea locuinței lor rurale. Foarte curând, evenimente bizare încep să se întâmple iar comportamentul membrilor familiei începe să se schimbe treptat.

Rant: H. P. Lovecraft a fost un autor de nuvele și povestiri de groază (un tip aparte de horror și anume horrorul cosmic), destul de prolific, a cărui muncă a influențat generații întregi de scriitori. Operele acestuia și-au croit drum, cum altfel, și pe marile ecrane, însă ecranizările nu s-au ridicat la calitatea materialului scris decât în foarte puține cazuri, fie din constrângeri materiale sau viziuni regizorale diferite față de materialul sursă. Intră în scenă Richard Stanley care iată că a reușit marea minune de a adapta aproape fidel una din nuvelele lui H. P., singura diferență notabilă fiind încadrarea acesteia în prezent. În plus de asta, filmul este vehiculul perfect pentru ca Nick Cage să se dezlănțuie și să ofere rolului o doză mare de insanitate, combinația Stanley – Cage – Lovecraft fiind surprinzător de eficientă.

Color out of Space ne-o prezintă pe familia Gardner, compusă din tatăl Nathan, mama Theresa, și copii Benny, Lavinia și Jack, care au renunțat la traiul la oraș, în favoarea reconectării cu natura, în vechea locuință a bunicilor de la țară. Nathan încearcă să devină fermier și crescător de alpaca, dar nu se pricepe prea bine la nici una, nici la alta, Theresa se reface după o operație de mastectomie și încearcă să-și reia cariera de consultant financiar, în timp ce copii încearcă să se adapteze acestei schimbări, fiecare după propriile puteri: Benny fumând iarbă alături de Ezra, un rezident local și conspiraționist de serviciu, Lavinia preocupându-se cu vrăjitoria, iar mezinul Jack pare uitat în tranziție. Așadar, de la bun început, putem observa că familia nu este chiar una model, noua viață și provocările acesteia afectându-i serios pe toți. Colac peste pupăză, într-o bună noapte, învelit într-o lumină mov spre roz orbitoare, un meteorit le cade în fața casei. În scurtă vreme, toți devin afectați, într-un fel sau altul, de această culoare sentientă, filmul devenind un crescendo de paranoia, fiori, body-horror și nebunie.

Color out of Space funcționează bine ca adaptare, deoarece Stenley reușește să surprindă perfect nebunia care crește în familia Gardner, și felul cum culoarea afectează totul în jurul ei. De lăudat alegerea Culorii titulare drept mov spre roz neon, pentru că reușește aproape fără efort să compună un tablou feeric, extraterestru, dar în același timp să te agaseze și să îți atace simțurile.

Filmul se prezintă bine, te ține în priză și chiar dacă îl conține pe Nick Cage, acesta se încadrează mai mult decât perfect în peisaj, rezultând un produs final numai bun de vizionat pentru amatorii de horror.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.