Loading...
Repo! The Genetic Opera (2008)

Repo! The Genetic Opera (2008)

by Adrian Solomon, noiembrie 1, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Musical, S.F., Horror
Regie: Darren Lynn Bousman
Distribuție: Alexa Vega, Paul Sorvino, Anthony Stewart Head, Sarah Brightman, Paris Hilton, Bill Moseley, Ogre, Terrance Zdunich
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Filmul este o rock opera ce se desfășoară pe la jumătatea secolului 21, pe fondul unei epidemii mondiale care infectează organele oamenilor, ducând spre deteriorarea acestora. Firma GeneCo apare ca salvatoare dar impune prețuri exorbitante iar în curând clienții se văd atrași în datorii imense. Pe acest fundal, o fată ce suferă de o boală rară, caută răspunsuri la misteriosul trecut al familiei sale.

Rant: Adevărul este că e greu să descrii acest produs bizar. Populat de personaje ciudate sau bizare, lumea acestui film este una cât se poate de inospitalieră și repulsivă. Cu toate astea, reușește cumva să te atragă datorită numerelor muzicale, unele incredibil de inspirate, ajutate și de talentul muzical al celor implicați. Dacă de Sarah Brightman – motivul inițial pentru care am urmărit acest film, cam toată lumea știe cât de bine poate cânta, surpriza majoră vine din partea lui Anthony Stewart Head, profesorul Rupert Giles din legendarul serial Buffy. Acesta dă dovadă de un talent muzical  extraordinar, la fel ca și juna Alexa Vega, cu care se împacă de minune pe post de tată fiică.

Detaliile poveștii sunt deseori grotești, aceasta fiind plină de sânge și alte lucruri mai greu de digerat (cum ar fi momentul în care îi cade fața lui Paris Hilton – la propriu). Dar povestea servește doar ca punte de legătură de la o piesă la următoarea și cu siguranță, nu pentru ea veți urmări filmul, film cântat în întregime. Acest lucru însă m-a determinat să îl urmăresc în repetate rânduri, sau să caut acele momente în care urma să înceapă vreuna dintre piesele care îmi plăceau.

Dacă acest lucru ar fi fost un simplu film, nu aș fi scris în vecii vecilor despre el, dar este o rock opera cu piese destul de bune (pentru un fan rock cel puțin) și cu siguranță cea mai bizară recomandare personală de până acum.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.