Loading...

Community (2009-2015)

by Adrian Solomon, septembrie 28, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Creator: Dan Harmon
Distribuție: Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Yvette Nicole Brown, Alison Brie, Donald Glover, Ken Jeong, Chevy Chase, Jim Rash
Nr. sezoane: 6
Nr. Episoade: 110
Durată episod: 22 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.5

Despre: Jeff Winger este un avocat dar afară din barou după ce s-a descoperit că mințise atunci când a declarat că a terminat facultatea. Singura lui șansă este să se înscrie în Greendale Community College pentru a primi o diplomă legitimă. În curând, Jeff devine infatuat cu una dintre colegele sale, Britta Perry, și formează un grup de studiu pentru a petrece mai mult timp cu ea.

Lucrurile iau o turnură neprevăzută pentru Jeff, când Britta în invită în grup și pe Abed Nadir, un nerd obsedat de cultura pop a anilor 90, care la rându-i invită și alți colegi de clasa în acest grup: pe Shirley Bennett – o femeie divorțată extrem de religioasă, Annie Edison – o tocilară naivă, Troy Barnes – un fost star de fotbal american la nivel de licee și Pierce Hawthorne – un milionar bătrân cinic. Cu toate că pornesc cu stângul, în curând aceștia devin prieteni foarte apropiați.

Grupul de studiu va trece din semestru în semestru, fiind deseori constrânși să-și ajute decanul Craig Pelton în schemele sale nebunești de a face școala să pară mai respectabilă, dar și cu idioțeniile instabilului lor profesor și viitor coleg – Ben Chang.

Rant: Probabil cunoscut pentru mai recentul Rick and Morty, lumea uită că Dan Harmon a încântat și amuzat lumea, chiar destul de recent, cu al său Community. Chiar dacă în primul sezon rareori se depășește bariera realității, în sezoanele următoare serialul a devenit unul dintre cele mai meta seriale din toate timpurile. Pe lângă clasicele episoade de tip sitcom în care grupul de studiu învăța diverse lecții de viață, mai există și suficiente episoade care parodiază anumite filme sau clișee cinematografice cum ar fi filmele de acțiune, episod în care toată școala participa la un imens paintball fight, sau filmele de groază, cu personajele principale devenind diverse creaturi horror. Ba mai sunt și câteva episoade în care personajele noastre devin protagoniștii unui joc video sau a unei animații. Sunt luate la bani mărunți cam toate elementele cheesy ale Hollywoodului dar nu numai atât. Serialul poate servi și ca o critică socială ocazională, cu toate că la sfârșitul zilei, este locul de joacă perfect a lui Dan Harmon.

Distribuția este fantastică, fiecare actor devenind în timp strâns asociat cu personajul interpretat.

Din păcate, serialul a cunoscut o pantă descendentă după retragerea a trei personaje cheie, moment în care a fost și anulat de către NBC. A mai cunoscut o scurtă reînviere grație companiei Yahoo dar aceasta a fost de scurtă durată și de tristă amintire, pentru că deja serialul în sezonul 6 se simțea ca o glumă proastă ce trebuia terminată de multă vreme. Extrem de bun cât a fost, cu toată că personal nici nu îmi vine să recomand ultimele 2 sezoane, Community rămâne unul dintre cele mai amuzante seriale ale anilor 2000.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.