Loading...

The Big Bang Theory (2007-2019)

by Adrian Solomon, octombrie 13, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Sara Gilbert, Mayim Bialik, Melissa Rauch, Kevin Sussman, Laura Spencer
Nr. sezoane: 12
Nr. Episoade: 279
Durată episod: ~20 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.1

Despre: Serialul se învârte în jurul a patru personaje ce locuiesc în Pasadena, California: Leonard Hofstadter și Sheldon Cooper, ambii fizicieni la Caltech, care împart împreună un apartament; Penny, o chelnăriță și actriță aspirantă și care la începutul seriei tocmai s-a mutat vis a vis de cei doi; inginerul aero-spațial Howard Wolowitz și astrofizicianul Raj Koothrappali, colegi și prieteni ai celor doi. Cei patru tipi sunt reprezentanți ai culturii geek, oameni de un intelect superior dar incapabili să își găsească locul în societate. În timp, lor li se mai alătură și alte personaje, de la Amy Farrah Fowler și Bernadette Rostenkowski, la mereu ghinionistul Stuart Bloom, proprietarul magazinului de benzi desenate unde își petrec timpul cei patru.

Rant: Unul dintre cele mai bune seriale de comedie, și unul dintre cele mai longevive. Chiar dacă pe alocuri mai dă greș și devine plictisitor, serialul continuă să fie interesant prin prisma dezvoltării personajelor, cu care practic am crescut de mai bine de 10 ani, și pe care le-am văzut devenind din tineri – adulți, la fel de iresponsabili. Practic serialul se învârte în jurul a două povești mari, relația dintre Penny și Leonard, cu desele sale suișuri și coborâșuri, și evoluția lui Sheldon Cooper, unul dintre cele mai interesante personaje văzute în ultima vreme. Acesta este exemplul perfect de inadaptat social, inadaptare cauzată de intelectul său foarte ridicat. De la codul de colegi de cameră pe care îl impune cu severitate lui Leonard, până la tentativa sa de a porni o relație, toate aceste aspecte sunt explorate în prim plan, restul personajelor ca Raj sau Howard fiind deseori vioara a doua.

Datorită faptului că serialul este destul de lung, o groază de nume cunoscute i-au călcat pragul. De la diverși actori cunoscuți, adevărate legende printre geeks și nerds de pretutindeni, până la celebrități din lumea fizicii precum Stephen Hawkings, una din cele mai constante prezențe a unui nume cunoscut în serial, Bill Nye the Science Guy, Elon Musk sau Neil deGrasse Tyson, cu toții și-au făcut simțită prezența.

După cum vă dați seama, serialul este un pic mai atipic, pentru că deseori combină glumele banale cu multe, multe apropouri la știință, benzi desenate și seriale sau filme TV. Este fără doar și poate una dintre cele mai musai recomandări dintre seriale.

PS: Acuma că s-a terminat, cam concomitent cu un alt serial faimos care a dat cu bățul în baltă exact la final, aș dori să notez cât a contat ca finalul să fie unul potrivit, să simți că a contat să te atașezi timp de 12 sezoane de aceste personaje și de excentricitățile lor. Pot să zic că l-am terminat cu un mare nod în gât, semn că o să îmi fie foarte dor de aceștia.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.