Loading...

Ghostbusters: Afterlife (2021)

by Adrian Solomon, mai 30, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Aventură, Supranatural
Regie: Jason Reitman
Distribuție: Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Annie Potts, Ernie Hudson, Paul Rudd
Durată: 2 h. 05 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Callie este o mamă fără nici un ban, care are de crescut doi copii, pe Trevor și pe geniala Phoebe. Când află că tatăl ei înstrăinat i-a lăsat o casă în mijlocul pustietății, ea decide să meargă și să vadă ce poate vinde. Dar Phoebe descoperă că bunicul ei era legendarul vânător de fantome Egon Spengler și că misiunea lui neterminată tocmai i s-a transmis ei și fratelui ei.

Rant: Pentru fanii originalelor Ghostbusters, anul 2016 a adus regretabila producție a lui Paul Feig, cea cu întreaga distribuție schimbată cu personaje feminine, care părea că îngroapă orice șansă pentru vreun potențial sequel. Dar minunea s-a produs, lumea s-a dezis complet de fanfaronada vomitivă din 2016 și astfel ne-a apărut pe ecrane Ghostbusters: Afterlife, un film cinstit, care are dublă întrebuințare, atât de a  continua seria originală, cât și de a servi drept punct de intrare pentru generațiile noi și de a readuce povestea din anii 80, la realitățile contemporane. Și aș îndrăzni să zic că le-a reușit.

Povestea începe cu Egor Spengler, acum bătrân, care locuiește într-o casă decrepită în mijlocul pustietății, cunoscut fiind de cei din jur doar ca Dirt Farmer. Îl surprindem în toiul acțiunii de a captura un spirit, dar din păcate eșuează și este omorât. Callie, fiica înstrăinată a acestuia, este săracă lipită pământului, așa că atunci când aude de moștenirea lăsată de Egor, își împachetează puținele bunuri, printre care și cei doi copii, și o taie spre noua destinație, de unde speră să găsească una alta pentru a le putea vinde. Trevor și Phoebe, copii acesteia, încearcă fiecare să se integreze în noua locuință, el flirtând cu o atrăgătoare ospătăriță, și ea participând la cursurile de vară ale școlii din oraș, unde se împrietenește cu ciudatul Podcast și cu profesorul Grooberson. Phoebe este un mic geniu așa că natural, ea află despre bunicul ei și îi descoperă adevărata lui misiune, pe care, alături de Podcast și Trevor, decide să o continue.

Filmul, regizat de fiul regretatului Ivan Reitman, cel care ca regizat primele două filme din anii 80, este o scrisoare evidentă de dragoste, menită a șterge proasta impresie făcută de cel din 2016 și de a readuce fanii la sentimente mai bune. De fapt, dacă ar fi să fim onești, avem aproximativ același plot ca prima parte, cu câinii ce posedă două cunoștințe ale personajelor principale și cu readucerea lui Gozer, dar avem și multe omagii, cuplate cu câteva reveniri menite de a te entuziasma și de ce nu, a te lovi la punctul sensibil și ați stoarce o lacrimă (felicitări pentru cum s-au folosit de imaginea regretatului Harold Ramis). O revenire la formă, cu toate că pare a fi destinat unei audiențe mai tinere decât unor fani care au vizionat originalele în sălile de cinema atunci când au apărut.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.