Loading...
Dead Poets Society (1989)

Dead Poets Society (1989)

by Adrian Solomon, august 26, 2019

Recomandare – esențial!

Gen: Dramă
Regie: Peter Weir
Distribuție:
Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Kurtwood Smith, Norman Lloyd
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: John Keating este un profesor de engleză la prestigioasa și elitista academie pentru băieți Welton. Cu toate că metodele sale de predare sunt în completă antiteză cu curriculumul riguros și deseori scorțos al școlii, el va reuși să răzbată și să atingă o generație întreagă de elevi prin stilul său de a folosi poezia ca instrument principal de predare.

Rant: Dead Poets Society rămâne la, iată 30 de ani deja, un film extraordinar, la fel de vivace precum a fost la prima sa apariție. Și asta grație în special unui Robin Williams efervescent, poate mai serios decât cum ne obișnuise. Este în primul rând o poveste despre drumul spre maturitate, drum presărat cu o multitudine de greutăți care s-au păstrat peste generații, de la un sistem educativ absurd, riguros, reprezentat aici de Academia pentru băieți Welton și întreaga sa conducere, la familii care stabilesc destinul copilului fără să ia în calcul dorințele acestuia. Împotriva lor apare domnul Keating, un fost elev al academiei, actualmente profesor de engleză. El stabilește un raport pozitiv cu elevii încă de la prima lecție, folosindu-se de formula „Carpe diem. Seize the day, boys. Make your lives extraordinary.”

Temele prezentate și concluziile pe care le putem trage după vizionare sunt încă valabile și în ziua de azi, din acest punct de vedere filmul rămânând un punct de referință pentru orice cinefil. Distribuția este excepțională, Robin Williams fiind aproape perfect secondat de un ansamblu de actori tineri, extrem de talentați.

Personal cred că toți avem nevoie în viață de John Keating care să ne îndemne ocazional cu un Carpe Diem!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.