Loading...
Stand by Me (1986)

Stand by Me (1986)

by Adrian Solomon, aprilie 7, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Comedie, Dramă
Regie: Rob Reiner
Distribuție:
Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O’Connell, Kiefer Sutherland
Durată: 1 h. 29 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: După ce află că un băiat a dispărut în apropierea localității lor și că doi adolescenți s-ar putea să îi fi văzut cadavrul, patru băieți decid să pornească într-o călătorie să găsească cadavrul, sperând că vor fi aclamați drept eroi ai comunității. Cei patru pornesc într-o călătorie de-a lungul șinelor, pe parcursul căreia se vor descoperi pe sine înșiși.

Rant: Probabil unul dintre cele mai influente filme din istoria modernă a cinematografului, adaptarea lui Rob Reiner a unei nuvele de-a lui Stephen King reușește să rămână relevantă și după mai bine de 30 de ani. O combinație fericită de feel-good moments și subtilitate specifică lui King, acompaniată perfect de acordurile melodiei omonime a lui Ben E. King, Stand by Me este filmul cel mai important în materie de coming of age și de pierdere a inocenței. Având în componență niște viitoare vedete precum Wil Wheaton, Jerry O’Connell, Kiefer Sutherland, Corey Feldman și în special, regretatul River Phoenix (care face un rol înduioșător), filmul a reușit să îi evidențieze pe fiecare în parte.

Ne sunt prezentate gradual traumele suferite de fiecare băiat în parte, cu toate că peste personajul lui Vern parcă se sare un pic, comparativ cu cartea. Astfel aflăm despre Gordie, băiatul invizibil așa cum își spune, neglijat de familia sa, îndurerată după pierderea fratelui său mai mare, un adevărat pilon de susținere a întregii comunități, Chris, mezinul unei familii abuzive cu un tată alcoolic și frați delicvenți, a căror renume se întinde și peste soarta nevinovatului băiat, Teddy, un băiat abuzat fizic de părintele său bolnav mental, care în ciuda unei furii constante, încă își prețuiește tatăl datorită faptului că a luptat în război, și Vern, un băiețel dolofan și naiv. Interacțiunea dintre ei este minunată, cei patru având un chemistry de ne-egalat.

Filmul reușește să emoționeze și să distreze în același timp, fiind suficient de scurt și la obiect cu mesajele trimise.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.