Loading...
Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994)

by Adrian Solomon, decembrie 7, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Drama, Istoric
Regie: Robert Zemeckis
Distribuție:
Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Mykelti Williamson, Sally Field
Durată: 2 h. 22 min.
Rating IMDB: 8.8

Despre: Forrest Gump nu este cel mai deștept băiat dar grație învățăturilor mamei sale, el crește într-un adult respectuos, gata să îi mulțumească pe toți din jur. Chiar dacă coeficientul său de inteligență este sub medie, asta nu îl oprește să ducă o viață spectaculoasă, dându-ne ocazia să vedem prin prisma sa istoria timp de trei decenii a Statelor Unite ale Americii. Dar cel mai greu lucru de înțeles pentru el va rămâne mereu iubirea vieții sale, Jenny.

Rant: Probabil că puțină lume încă nu a vizionat acest film așa că nu voi sta să discut prea mult despre el, dacă nu l-ați văzut încă, sunteți datori față de voi înșivă să faceți să vedeți cât mai repede această capodoperă.

Filmul este memorabil datorită nenumăratelor dialoguri citabile, personaje fantastic interpretate și o tehnologie 3D care la vremuri încerca marea cu degetul (aș zice că nu a îmbătrânit prea frumos filmul din acest punct de vedere), care îl punea față în față pe Forrest cu diverși președinți americani și alte personalități importante ale acelor vremuri și o coloană sonoră de excepție (care a ridicat anumite piese la rang de piese reprezentative pentru anumite perioade istorice). Pe bună dreptate, acest film a măturat cu competiția la premiile Oscar din 1995, câștigând 7 din 14 nominalizări (printre care cel mai bun film, cel mai bun actor și cel mai bun regizor)

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.