Loading...
Deep Blue Sea (1999)

Deep Blue Sea (1999)

by Adrian Solomon, iulie 29, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Horror
Regie: Renny Harlin
Distribuție:
Saffron Burrows, Thomas Jane, LL Cool J, Jacqueline McKenzie, Michael Rapaport, Stellan Skarsgård, Samuel L. Jackson Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 5.9

Despre: Echipajul stațiunii de cercetare maritime Aquatica, realizează că rechinii pe care experimentau au devenit extrem de inteligenți, și că aceștia vor să evadeze. Pentru toți oamenii de acolo începe o adevărată cursă pentru supraviețuire într-un loc care se scufundă văzând cu ochii, având pe urmele lor prădătorii supremi ai mării.

Rant: Deep Blue Sea a împlinit de curând 20 de ani de la lansare, motiv pentru care l-am revizionat pentru a vedea cum a îmbătrânit. Și pot să zic că a îmbătrânit destul de bine. Pentru, bănuiesc, puținii care nu l-au văzut încă, filmul este un survival horror la bordul unei stații de cercetare maritime, a căror experimente, niște rechini Mako extrem de inteligenți, evadează și încep să vâneze pe toți cei aflați la bordul stațiunii Aquatica, stațiune care se scufundă foarte repede. Distribuția era una destul de grozavă, filmul fiind destul de big-budget pentru vremea respectivă. Astfel, amestecați cu actori foarte cunoscuți, au fost și actori mai puțin faimoși, dispuși să facă scufundările necesare și să petreacă ore bune în apă. Acest mix de actori, a contribuit din plin suspansului, neștiind niciodată care din ei era următorul care urma să moară (și vor muri destui). Scenele de suspans erau combinate cu unele din cele mai creative morți văzute pe marile ecrane în filmele horror. Filmul este un omagiu adus la adresa lui Jaws în primul rând, dar și la adresa filmelor mai serioase de groază, intenția regizorului nobilă de altfel.

Plin de secvențe memorabile, filmul se păstrează încă în formă decentă și după 20 ani de la apariția lui.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.