Loading...
The Free Will (aka. Der Freie Wille) (2006) - cronică de F.F.

The Free Will (aka. Der Freie Wille) (2006) – cronică de F.F.

by Florin Frențiu, aprilie 9, 2016

Un film extrem de dureros, disturbator, realist şi şocant prin însăşi imaginile dure ce ne sunt afişate în faţa ochilor, pe care nu îl pot recomanda persoanelor mai sensibile. Pelicula este o dramă profundă, un film extrem de lung, uneori static, dar reuşeşte să fie intens şi niciodată plictisitor.

Filmul începe puternic cu o secvenţă de viol ce durează aproximativ 10 minute. Ne este prezentat personajul principal Theo, un om dereglat mental cu grave tulburări de comportament, un adevărat monstru la prima vedere care nu se poate abţine în a abuza fizic şi apoi a viola femei. După 9 ani în care este închis într-un azil psihiatric, Theo este pus în libertate şi se vede nevoit a începe o viaţă nouă. Trebuie să se reintegreze în societate, să încerce să fie un om normal, însă orice monstru uman are şi el o fărâmă de suflet chinuit, plin de vină şi remuşcări. El este conştient de impulsurile animalice, distructive care îl consumă atunci când este singur în compania unei femei pe care o poate întâlni într-o staţie de metrou sau într-un restaurant. Întrebarea care ne-o pune nouă regizorul prin acest film este dacă Theo se poate vindeca şi poate duce o viaţă complet normală.

Theo încearcă să îşi ţină sub control aceste porniri animalice prin diferite tehnici cum ar fi practicarea sportului sau masturbarea, însă ştie că acea senzaţie de împlinire şi satisfacţie pe care i-o da actul de viol, nu poate fi egalată de nimic. El va continua să fie aşa toată viaţa.

Interesantă este relaţia care se construieşte între el (un om singur, care abuzează femei) şi Nettie, o femeie la fel de singură(care a fost cândva victima unui abuz). Poate Nettie să îl salveze pe Theo? Urmăriţi acest film până la final şi veţi vedea.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.