Loading...

Desperado (1995)

by Adrian Solomon, mai 28, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Neo-western
Regie: Robert Rodriguez
Distribuție: Antonio Banderas, Joaquim de Almeida, Salma Hayek, Steve Buscemi, Cheech Marin, Quentin Tarantino
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Un fost muzician, caută un baron al drogurilor pentru a răzbuna moartea iubitei sale.

Rant: După succesul neașteptat avut cu micuța producție independentă numită El Mariachi lui Robert Rodriguez au început să îi se deschidă mai multe uși, unde mai pui că a început și lunga relație de prietenie cu celebrul Quentin Tarantino, un mare fan al filmelor sale. Așa că nu a durat mult și marile studiouri au pus ochii pe talentatul regizor mexican, așa că acesta s-a trezit cu o sumă mare de bani, pentru a încerca să recaptureze succesul avut cu acel filmuleț, iar ce i-a ieșit, a fost Desperado, o reimaginare/continuare a poveștii, practic aceeași poveste dar pe buget mult mai mare. Acest lucru a adus după sine actori de calibru și scene de acțiune elaborate mult mai elaborate. Printre altele, acesta este filmul care a pus-o pe Salma Hayek pe harta celebrităților. Cu toate că povestea este reciclarea celei din El Mariachi, Rodriguez a reușit să creeze multe scene memorabile, cum ar fi gluma spusă de Tarantino, personajul lui Danny Trejo – un soi de pre-Machete, și multiplele scene de acțiune în care Banderas arată imposibil de cool. Un alt element care urma să apară de-a lungul filmelor lui Roberto, cutia de chitară plină de arme neconvenționale, arme care aveau să își facă apariția în producțiile sale următoare. Cât despre legătura acestuia cu predecesorul său, personajul de acolo, chitaristul ghinionist care și-a pierdut pe final nu doar gagica dar și abilitatea de a cânta, interpretat acolo de Carlos Gallardo (care revine și în acest film cu un alt rol) este substituit acum de Antonio Banderas, care se întoarce pentru a-și răzbuna pierderile, nemilosul Bucho fiind ținta sa.

O poveste simplă și un film care merge direct la țintă, fără ocolișuri, desprins din total alte vremuri, care știe ce vrea să prezinte spectatorului, Desperado este un film deja clasic pentru genul de acțiune.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.