Loading...

Disenchantment (2018- )

by Adrian Solomon, august 18, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Animație, Comedie, Fantezie
Distribuție: Abbi Jacobson, Eric Andre, Nat Faxon, John DiMaggio, Tress MacNeille, Matt Berry, David Herman, Sharon Horgan, Maurice LaMarche, Lucy Montgomery, Billy West
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 30
Durată episod: 30 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.2

Despre: Serialul urmărește întâmplările nefericite ale prințesei Bean, alături de demonul ei personal Luci și elful Elfo, în decadentul regat medieval Dreamland.

De ce să mă uit? Pentru că este creat de celebrul Matt Groening, creatorul legendarului serial The Simpsons dar și al fantasticului Futurama. Dacă The Simpsons este încadrat într-o realitate alternativă a unei Americi imaginare și a ajuns să fie un critic animat al tuturor lucrurilor ce se întâmplă în lume, și Futurama pune accentul de S.F. prezentând aventurile unei companii de curierat spațial, Disenchantment o virează complet spre un setting fantasy. Mulți fani vor regăsi umorul specific a lui Groening, care mustește din aproape fiecare cadru sau linie de dialog, în timp ce alții poate sătui de The Simpsons, își vor da ochii peste cap și vor renunța la serial după primul episod.

În mare avem cam aceleași poante din celelalte două seriale, adaptate noii locații, și un început cam șovăielnic dar de la episodul 4 încolo serialul începe să își intre în ritm. Nu mă aștept să fie un succes instant dar măcar o ofertă alternativă pentru deja decedatul Futurama, care a început să fie relevant prin sezonul patru și mereu prezentul The Simpsons, care s-a oprit din a fi un produs de calitate cu multe sezoane în urmă.

Ca talent vocal actoricesc, revin o parte din colaboratorii lui Groening de la Billy West în ceva roluri minore, la Tress MacNeille, John DiMaggio sau Maurice LaMarche. Serialul este proaspăt lansat pe Netflix, deocamdată fiind disponibile doar primele 10 episoade din 20 câte au fost făcute, și merge la fix pentru un binge scurt de o zi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.